Aktuelt

Over 10.000 evakuert i Moskva etter bombetrusler

Tusenvis av mennesker evakueres nå i Moskva etter en rekke bombetrusler.

Flere enn 10.000 personer er onsdag ettermiddag blitt evakuert fra blant annet shoppingsentre, t-baner, togstasjoner og universiteter i Moskva.

Det skjer etter at det er kommet en rekke bombetrusler inn «nesten samtidig», opplyser berekapsstjenesten ifølge det russiske medie RT til nyhetsbyrået Tass, melder JP.

– Tyve steder blir nå evakuert, og i øyeblikket er flere enn 10.000 personer blitt eskortert ut, selv om konkrete tall ennå ikke er bekreftet, sier en kilde fra berekapsstjenesten til Tass, og legger til:

– Det ser ut som det kan være telefonterror, men vi er nødt til å sjekke truslenes troverdighet.

Oppringningene begynte omtrent samtidig, og de fortsatte etter at evakueringene ble iverksatt. Berekapsstjenesten og hundepatruljer er rykket ut og undersøker de aktuelle stedene.

Finansmediet Bloomberg melder at en bølge av falske bombetrusler har rammet Russland de siste to døgn. Og som i Moskva er det universiteter, skoler og butikker, samt Rådhus, som er ofre for truslene.

Opp mot 45.000 skal ha blitt evakuert tirsdag i 22 byer, skriver nyhetsbyrået Ria ifølge Bloomberg. Det skal ha vært foretatt evakueringer i byer over hele landet – både i Sibiria og ved Østersjøen.

– Vi har aldri opplevde noe som det her før, det er 100 prosent organisert telefonterror, sier Frants Klintsevitj til Bloomberg, som er nestleder i Forsvarskomiteen i parlamentets overhus.

– Det eneste mål er å sette i gang en skadelig prosess, og å skape panikk. Det er mulig at det kan være et forberedende arbeid for et seriøst terrorangrep, legger han til.

De anonyme oppringingene kommer fra et internettsystem og kan ikke enkelt spores, ifølge Bloomberg.