Aktuelt

Londonpolitiet: Etterforskes som terror

Terror i undergrunnssystemet i London.

Faksimile jp.dk

En eksplosjon rystet fredag en del av undergrunnssystemet i London, melder jp.dk. Ifølge Metropolitan Police etterforskes saken som et terrorangrep.

Flere personer skal ha fått alvorlige forbrenninger etter at beholderen eksploderte. Ambulanser og politi kom raskt til den aktuelle stasjonen Parsons Green, som ligger et stykke fra sentrum, 5-6 km sydvest for Oxford Circus. Nærmeste kjente attraksjon er Stamford Bridge, som er hjemmebane for fotballklubben Chelsea. Stasjonen ligger ikke under bakken.

Togdriften på linjen mellom Earls Court og Wimbledon ble raskt innstilt.

Flere medier har vært i kontakt med øyevitner som forteller at det oppsto panikk etter eksplosjonen og flere ble derfor trampet ned. Det bekreftes av BBC-korrespondent Riz Lateef som befant seg på stasjonen da eksplosjonen fant sted.