Islam

Debatt mellom Listhaug og Qureshi: Vet VG hva nazisme er?

Sylvi Listhaug møtte Fahad Qureshi, leder av Islam Net, til debatt i VGTV. Qureshi er Norges mest toneangivende salafist, men VG presenterer han som «muslim». Ikke en eneste gang defineres han i henhold til hvilken totalitære ideologi han faktisk fremmer. Endog når VGs kommentator Astrid Meland skal gi sin vurdering av debatten mellom Listhaug og Qureshi, fortelles vi ikke hvilke krefter vi står overfor. Qureshi sier «rare ting», mener VGs kommentator. Hadde VG sagt det samme om en nazist?

Det er forstemmende når landets største avis ikke har mannskap som plasserer det ideologisk skapet der det hører hjemme. Fahad Qureshi er Norges mest toneangivende salafist. Han leder det som skal være Norges største muslimske studentorganisasjon, Islam Net. Gjennom sine arrangement fremmer de internasjonalt kjente hatpredikanter som ønsker seg et samfunn på linje med det saudiske barbariet.

Qureshi har en selvtillit fra helvete (beklager språkbruk, men den er ikke helt på jordet, for å si det slik). Derfor har han i lang tid ikke gjort noe som helst for å skjule sine groteske verdier. Han kan i full frihet ture frem som han vil ideologisk, som å planlegge et stunt over Listhaug innledningsvis. Han tar  henne ikke i hånden, men overrekker henne heller blomster, for så å legge hånden sin inntil øvre del av brystkassen. Søtt, ikke sant?

Listhaug rekker frem hånden og blir møtt med blomster.

Ikke minst er forklaringen på hvorfor han ikke håndhilser på det motsatte kjønnet «morsom»: Kona nekter han akkurat det.

Ja, den kjøpte vi alle, ikke sant?

Qureshi praktiserer kjønnsfascisme. Samme kjønnsfascisme som vi kjenner fra Saudi-Arabia. Å røre ved en fremmed kvinnes hud, kan skape fitna, sosialt kaos = ulovlige seksuelle relasjoner i henhold til Muhammeds islam fra Medina. Men VG presenterer han i tekst som «omstridt». Ja, det er slik de presenterer meg også, og en rekke andre med demokratisk sinnelag. Ville en nazist vært verdig karakteristikken «omstridt»?

Europas fremtid med økende fascisme?

Salafismen er den islamske ideologien som ser ut til å vokse raskest blant unge som bekjenner seg til islam. Forskere i Europa advarer nettopp mot denne økende fundamentalisme blant unge. De unge søker seg til ytterliggående moskeer der den saudiske salafismen er i front. Mens foreldregenerasjonen typisk forholdt seg til moskeer med nasjonalt preg fra opprinnelseslandet. Dette mønsteret har vi også observert i Norge siste årene, og dette er vår tids farligste ideologiske utviklingstrekk blant de unge.

Qureshi er frontfiguren i offentligheten i Norge for dette mørket, der samfunnet skal underlegges barbariske sharialover og shariatolkninger på alle samfunnsnivå. Så står VGs kommentator i studio og sier ting som dette etter debatten mellom statsråd Listhaug og Qureshi:

-Jeg tror de fleste i Norge holder med Listhaug heller enn Qureshi.

Tror! Men, Meland, hvem er Qureshi? Hvilken ideologi står han for? Vet du det ikke? Tror dere i VG at det er for vanskelig for seerne deres å forstå hva salafisme er? For vanskelig å vite forskjellen på Brorskapet og en salafist-Qureshi – hvis dere kort og konsist forklarer (den lille) forskjellen, eller vet dere rett og slett ikke forskjellen selv?

«Rare ting»

Meland:

-Han (Qureshi) klarer ikke ta avstand fra steining av homofile, og har andre rare standpunkt også, synes jeg.

-Han sier så rare ting så jeg synes det er dårlig uansett.

Qureshis syn på at sex utenfor ekteskap skal straffes med steining, at homofile skal drepes, er «rare ting» for VG.

Jeg mister nærmest munn og mæle. Kan noen sende en helstøpt nazist inn i VGs debattstudio og la oss få en vurdering av vedkommendes ideologi etterpå av VGs «ekspertise»?

-Næ, han sa så mye rare ting. Sånn vås og vrøvl, altså. Jeg tror folk flest ikke holder med han, altså.

Tror VG skjeggpryden til Qureshi er en variant av julenissens skjegg?

Det er et alarmerende tegn i vår tid at krefter som vil utslette vår levemåte ikke identifiseres som det de vitterlig er. Dette kan bli vår bane.

VGTV