Kriminalitet

Bilbrannene fortsetter – to nye i Oslo

Natt til i dag brant to biler på Oslo øst. Siden i mai teller vi nå over 20 bilbranner i Oslo.

Bare dager etter at det brant i to biler på Stovner i Oslo, var det natt til søndag nok to bilbranner i Oslo, melder NTB.

Det var ikke mye igjen av bilene som brant på Etterstad i Oslo. Foto: HRS

To biler på Etterstadsletta ved Vålerenga på Oslo øst brant heftig. Bilene sto på en parkeringsplass bak bussholdeplassen ved Etterstad skole.

Foto: HRS

Brannvesenet fikk slukket flammene etter om lag 20 minutter fra politiet fikk meldingen noen minutter over klokka 03:00. Ingen kom til skade som følge av brannene.

Hundepatruljen søkte på stedet, men politiet kjenner ikke årsaken til brannene enda og ingen skal være pågrepet. Samtidig er det ingen hemmelig at politiet tror mange av bilbrannene er påsatt. Hvorvidt politiet finner ut av de mange bilbrannene vites ikke, da de i liten grad følges opp av mediene.

Bare på fire måneder, fra mai, har over 20 biler brent i Oslo. Det er neppe tilfeldig, og føyer seg bare inn i rekken over et kriminalitetsbilde som ligner den utviklingen vi har sett i deler av Sverige. De fleste vet hvorfor, utenom mediene, samt at politiet fortsatt er tilbakeholdne med informasjon.