Islam

Barbiedukke synger fra koranen

Stadig flere ser en forretningsidé innenfor islam, om det så gjelder muslimsk påkledning slik som den vanvittige burkiniideen eller nå: En barbiedukke som synger vers fra koranen.

Islams mange påbud og forbud er det mange som har gjort seg rik på, som for eksempel designet av en egen tildekkende «burkini» slik at muslimske kvinner – og jentebarn – kan ta tillate seg å være på stranden en sommerdag eller få ta del i svømmeopplæringen på skolen. Hva folk gjør privat er selvsagt vanskeligere å blande seg opp i, men at skolesystemet i et land som Norge godtar slik tildekking av barn er et alvorlig tilbakeslag for jentebarn og kvinners rettigheter og likestilling. Da blir argumentet om at det er «deres mulighet til å lære seg å svømme» særdeles hult.

Og nå har en muslimsk mor funnet på det geniale med å lære, eller skal vi si indoktrinere, jentebarn koranen via en Barbiedukke. «Dukken ligner en helt vanlig Barbie, men er det ikke», forteller hun, for da datteren hennes fylte 2 år var hun på jakt etter leketøy som «enkelt kunne lære henne om koranen».

Det var da hun fikk ideen om en dukke som synger vers fra koranen – og ikke minst: ønsket var også å designe en dukke som datteren kunne identifisere seg med.

Man kan si mye om Barbie-dukken, men at den er designet slik at barn kan identifisere seg med den tilhører definitivt ikke den kategorien. Men det er klart: Tildekk den så godt som mulig, med «tilleggsutstyr» som hijab og synging av koranvers, så ruller nok pengene inn i kassen til mor, som har flyttet til Dubai «fordi der var det beste stedet å etablere et firma raskt.»

Se VG TV