Innsparket

«Antirasister» sutrer over valget

Med gråt og lovord om samhold og kjærlighet øser de selverklærte antirasistene av sitt hat. Beskyldningene kommer tett som hagl: polarisering, splittelse, sjikane, rasisme.

Namra Saleem, forfatter, musiker og kulturansvarlig i Agenda X, Antirasistisk Senters ungdomsavdeling:

«At Siv Jensen for eksempel ikke klarer å si rett ut til Faten at hun faktisk er norsk, i ’Faten tar valget’. Jeg begynte nesten å gråte da jeg så den scenen der.»

Farfar sa bestandig: Jo mere du griner, jo mindre pisser du. Du må bare gråte, Saleem.

«Jeg er redd at dersom de fortsetter med den retorikken de har kjørt på med, vil det skape mer polarisering og splittelse i samfunnet.»

Usant, det som skaper splittelse er den hodeløs innvandringen. Alt med måtehold, så går det som regel bra. Du må lære deg at Norge ikke har en bunnløs pengebinge vi kan øse ut av for å redde verden.

Ali Esbati, samfunnsdebattant og riksdagsmedlem for svenske Vänsterpartiet:

«Dessvärre betyder det fyra år med politik för ökade ekonomiska klyftor och angrepp mot välfärdsordningar.»

Usant, en borgerlig restriktiv innvandringspolitikk vil redusere kløften mellom fattig og rik i Norge. Du må ha digre ideologiske skylapper for ikke å erkjenne noe så innlysende.

«Det är oerhört viktigt att alla progressiva krafter blir mer medvetna om att rasismen är en närvarande del av norskt samhällsliv och att den hotar alla försök att stärka gemenskap och välfärd.»

Usant, gjør din plikt og krev din rett. Det er fundamentet for velferdsstaten. Når store minoritetsgrupper ikke bidrar, men lever på gunstige velferdsordninger er det oppskriften på nettopp rasisme. Nordmenn blir rett og slett feed-up, noe som kan få uheldige konsekvenser.

Sofia Rana, samfunnsdebattant:

« … det er skummelt med tanke på at en sterkt polariserende integreringsminister muligens fortsetter i jobben.»

Sylvi Listhaug peker på elefanten i rommet slik at vi kan finne løsninger som er med på å dempe gemyttene/polariseringen – eller risikerer vi å få svenske tilstander. Er det dét Rana ønsker seg? Feie problemene under teppet og late som ingenting?

«Når det gjelder nyankomne så tenker jeg at bevilgning av penger til integreringstiltak som språk og opplæring i samfunnsfag er viktig.»

Hva er det Rana innbiller seg? Tror hun at Norge har ubegrenset med ressurser?

Linn Stalsberg, frilansjournalist og samfunnsdebattant:

«Da det gikk opp for meg valgnatten at Frp kommer til å fortsette i regjering, hadde jeg bare lyst til å grine.»

Ja gjør det. Akkurat som om det hjelper å sippe.

«På et personlig plan, i nærmiljø og hverdag, opplever jeg at både innvandring og integrering går veldig bra, at majoritet og minoritet møter hverandre som medborgere helt naturlig.»

Yeah right! Det er derfor nordmenn flytter fra Groruddalen og ikke-vestlige innvandrere flyttet inn? Naturlig samvær, sa du?

«Vi kan håpe på at det skapes en bred sosial bevegelse, som igjen drar med seg politiske partier, og som klarer å gjenreise en velferdsstat, trygge arbeidsplasser, lønner å leve av.»

Du verden. Velferdsstaten Norge overfører mer enn 600 milliarder kroner fra det offentlige til privatpersoner i alderspensjoner, barnetrygd, uføretrygd og sykepenger hvert år. Nå må velferdsstaten gjenreises??

Karl Eldar Evang, psykolog, talsperson for Foreningen av tolvte januar:

«Hva tenker du om valgresultatet? Jeg er rammet av en politisk depresjon.»

Skjerp deg! Selvmedlidenhet er en lite flatterende kvalitet.

« … med Frp i posisjon, er gulvet i regjeringens stuer bonet med stygg retorikk. Den kleber fast under skoene til hele regjeringen.»

Dra først bjelken ut av ditt eget øye, så kan du se til å dra splinten ut av din brors øye etterpå! Alle venstresidens representanter er langt ifra uskyldige.

«Vi bør alltid møte hat med et bedre alternativ, nemlig samhold og kjærlighet.»

Men så gjør det da! Hold opp med å trekke fascist-kortet hele tiden. Pøs på med kjærlighet og slutt å snakke med to tunger.

Linn W. Firdaous Nikkerud, samfunnsdebattant, prosjektmedarbeider i Minotenk:

«Hva tenker du om valgresultatet? Jeg er veldig skuffet og lei meg over valgresultatet. Jeg felte flere tårer i ren frustrasjon.»

Enda et sippehue på venstresiden? Det er jo en flod av krokodilletårer fra den kanten.

«Jeg ser for meg en regjering som vil bestå av enkelte statsråder som fører en fremmedgjørende og polariserende retorikk.»

Det går på autopilot blant aktivister og antirasister. Alle sammen sier det samme uten at de kommer med konstruktive innspill i innvandringsdebatten. Enten så tar de til tårene eller de går til verbale aggressive angrep på meningsmotstandere.

«Måten enkelte i FrP omtaler andre mennesker på er direkte uheldig for Norge og mater en ’oss-mot-dem’-presumpsjon.»

Det er ikke nordmenn som har skapt oss og dem holdninger. Det har ikke-vestlige innvandrere klart helt på egenhånd.

«Vi bør alltid møte hat med et bedre alternativ, nemlig samhold og kjærlighet.»

Du verden så livsfjernt sagt. Hvem ønsker ikke å løse alle verdens problemer med kjærlighet. Hadde det bare vært så enkelt.

Shoaib Sultan, bystyrerepresentant i Oslo (MDG), spesialrådgiver ved Antirasistisk Senter:

«Vi ser en strøm av hat, rasisme og sjikane, men vi greier ikke sette det på agendaen.»

Hvor er strømmen? Hatet? Rasismen? Sjikane? Det får vi sjeldent svar på. Og likevel det ofte på agendaen.

«Hvordan ser du for deg de neste fire årene, med et Frp som fortsetter i regjering? – Det blir nye grenser som flyttes, mer hat som spres av enkelte politikere.»

Sum: Sett opp en stråmann og slå vilt.