Terrorisme og ekstremisme

– Var ikke dette over? Nå knivangrep

Jonas Gahr Støre forteller om sin reaksjon på terroren i Spania: "Skjer det igjen -var ikke dette over?" Og akkurat nå skjer det visstnok igjen: Denne gangen i Finland, i Turku (Åbo).

Det var på NRK Nyhetsmorgen (litt over 57 min. ut i sendingen) at statsministerkandidat for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, på spørsmål om hvilke tanker han gjør seg etter nok et terrorangrep i en europeisk storby, tilkjennegir sitt virkelighetsfjerne ståsted:

«Som de fleste andre følte i går kveld: Skjer det igjen – var ikke dette over?«

Hvor har Støre vært de siste årene hvis han faktisk tror at terroren i Europa var over? Og hva får han til å tro at «de fleste andre» har slike tanker? Her bør Ap-lederen realitetorienteres raskere enn raskt.

Og nå skjer det visstnok igjen. 

I byen Åbo (Turku på finsk) i sørvestlige Finland skal, rett etter klokka 16:00 i dag, flere personer ha blitt overfalt med kniv i Åbo-sentrum. Flere skal ligge på bakken på Trätorget og Saluttorget.

Informasjon fra stedet er ikke verifisert, men det heter at det skal være snakk om tre menn som gikk til angrep mens de ropte Allahu Akhbar. Det skal også være hørt skudd fra plassen.

En av de antatte gjerningsmannen skal være pågrepet, skutt i føttene av politiet. Politiet jakter på de øvrige.

Politi og ambulansepersonell er på stedet. Sentrale Åbo evakueres og politiet ber folk holde seg unna.

Politiet har annonsert pressekonferanse kl. 19:00, dvs. kl. 18:00 norsk tid.