Aktuelt

Professor Mads Andenæs skrev seg ut av offentligheten

Den profilerte jusprofessoren Mads Andenæs kobler dødsfallet til Trondheim-studenten Rakavan Jeevaharan til en sittende statsråd.

Politiet bekreftet i dag at det var den savnede BI-studenten Rakavan Jeevaharan som ble funnet død i Nidelva i går kveld, om lag to uker etter at han ble meldt savnet. Det fikk jusprofessor Mads Andenæs til å komme med følgende Facebook-melding:

 

Politiet har til adressa.no uttalt at de ikke har noen mistanker om kriminalitet i tilknytning til dødsfallet. Jeevaharan er blitt obdusert ved St. Olavs hospital med politiets krimteknikere til stede. I en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt opplyser Arve Vagnild, etterforskningsleder for forsvinningssaken, at det ikke er noen tegn på at 21-åringen ble utsatt for vold eller traumer før han døde.

Men professor Mads Andenæs mener åpenbart at dødsfallet har sin forklaring i «hatprat fra en statsråd kan bidra til vold», og da vet vi han sikter til Sylvi Listhaug. Kan? Hvilken vold er det så Andenæs kjenner til? Hvem er det som oppviser «hatprat» her?

Jusprofessoren ved Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo har med denne usmakelige koblingen meldt seg ut av all anstendighet.