Islam

Ekstremt farlig å antyde at islam ikke er fredens religion…?

Charlie Hebdo kommenterer det siste årets 130 drepte og over 600 skadde i bilangrep utført i islams navn, med en talende tegning og teksten "Islam, den evige freds religion". - Ekstremt farlig budskap, mener fransk minister, mens NRK kaller den tydelig ironiske forsiden for "muslimkritisk".

Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo antyder på forsiden at islam er en voldelig religion, hulker NRK, som åpenbart forveksler islam med muslimer: Charlie Hebdo med muslimkritisk forside etter Barcelona-terror, heter det nemlig der i gården.

At det går an å antyde noe sånt, da?

Huff ja, men man får vel nesten unnskylde Charlie Hebdo for å mene det motsatte, ettersom to islamister i januar 2015 slaktet 12 redaksjonsmedlemmer og skadet 11 andre for å «hevne profeten Muhammed»; de var motivert av hat mot Charlie Hebdo fordi de faktisk tillot seg å spøke med islam, Muhammed og islamske ledere. Det er for øvrig helt på linje med islam, som krever dødsstraff for blasfemi. Akkurat som den norske organisasjonen Minhaj ul-Qurans grunnlegger og ledestjerne Muhammad Tahir ul-Qadri, med andre ord. Du vet; han som medier og en rekke politikere syntes det var kjempeuhøflig av Sylvi Listhaug å konfrontere da han var på Norgesbesøk for noen uker siden.

Å antyde at islam ikke er fredens religion er imidlertid ekstremt farlig, mener tidligere landbruksmininster i Frankrike, Stephane Le Foll – som åpenbart ikke ser ironien i det han selv sier.

– Når du er journalist er du nødt til å være tilbakeholden, fordi å komme med disse anklagene kan bli brukt av andre, forklarer han.

Jaha, av hvem da? Alle de andre som heller ikke oppfatter islam som fredens religion? Etter seks bilangrep med til sammen 130 drepte og over 600 skadet bare siden juli i fjor – alle utført i islams navn – er det nok blitt et par-tre stykker av dem her i Europa.

Men da er det i alle fall fastslått en gang for alle: Islam er ikke en voldelig religion, men å antyde noe annet er altså ekstremt farlig.

Og mens vi først er inne på det, folkens: husk nå endelig på at jeg ikke finnes voldelig, men antyder du noe annet – ja, så slår jeg deg ihjel. Capice?