Islam

Bløffen om Koranen: Ikke Allahs ord til Muhammed

Koranforskere har kommet med ny innsikt som kan få det islamske huset til å rakne: Ideen om at Koranen til alle tider har eksistert på steintavler i himmelen, nedtegnet av Allah, for så å bli sendt ned til Muhammed, stemmer ikke. Tekstene ble skrevet før Muhammed ble født, og de ble samlet ca 200 år etter hans død. Dette er blasfemiske tanker. De legges frem på seminar i København 9. september. HRS og Document står som arrangør. Vær rask med å sikre deg plass!

 

Det er viktig at gode krefter jobber sammen for å løfte viktige tema. Knapt noe tema er viktigere i vår tid enn islams påvirkning på samfunnet vårt. Document, HRS og Trykkefrihedsselskabet går derfor for første gang sammen om et arrangement.

Ny forskning

Flere Koranforskere peker nå på at Koranen som tekst eksisterte før Muhammed ble født. Deretter ble tekstene samlet til Koranen om lag 200 år etter Muhammeds død. At Koranen er Allahs ord direkte overlevert til Muhammed, kan dermed ikke stemme. Da er Koranen menneskeskapt, og da kan den selvsagt (lettere) redigeres etter (menneskelige og samfunnsmessige) behov.

Det har lenge vært kjent at Koranen ikke forelå ferdig før et par århundre etter Muhammeds død. Tekster fra ulike epoker og i ulike varianter ble samlet over tid. Bibelen er historisert, altså analysert ut fra vitenskapelige, kildekritiske metoder.

Islam har som andre religioner en historie, og skal dermed også behandles som andre religioner. Det er det forskere ved universitetet i Saarbrücken (Universität des Saarlandes) har gjort. De har historisert Koranen. En av de fremste forskerne i dette forskningsmiljøet, Robert Martin Kerr, tar turen til København lørdag 9. september for å øse av sin kunnskap for oss. Dette er historisk i seg selv, og interessen for seminaret er stor. Mange vil dra sammen med venner og bekjente og også benytte anledningen til å oppleve denne tidlige høstweekenden i vår vakre, gamle hovedstad.

Seminaret går av stabelen på Vartov, like ved Rådhusplassen i Farvegade 27. Tid: kl 11 – 16. Prisen er 200 kr. Du melder deg på her.

Her er programmet for dagen:

1.The origins of Islam: History vs Tradition

  1. Muhammad: The biogrification of an Idea
  2. Koran: Perpetuation and Fortschreibung of biblical materials
  3. The rest is history: Islamic fields of conflicts and modern reality.

Kanskje vi møtes i København?

Les Lily Bandehy: Islamforskere er redde. 

Bakgrunnsstoff: http://inarah.net/mission

Professor Bent Jensen om Inarah: Den Korte Avis