Islam

Abid Raja applauderer ekstremisme

Fredag 4. august åpner verdensomspennende Minhaj ul-Quran dørene i Østfold med hovedgjest og leder Tahir ul-Qadri. Denne bevegelsen som står for et shariastyrt kalifat med dets barbariske menneskesyn og straffemetoder, får ikke norske medier til å lette på øyelokket. Tvert om er det "feststemning", for nå skal de samme islamistene visstnok forebygge "ekstremisme og terror". Venstrepolitikeren Abid Raja "applauderer" initiativet. Selvsagt vet denne tidligere moskétalsmannen Raja hvem Minhaj og Qadri er. Hvordan våger han slik å bryte med alt av verdier samtlige parti på Stortinget står for, som likestilling, religiøs frihet, likeverd og ytringsfrihet?

Mitt kortsvar på det spørsmålet er nettopp de tomme hodene i mediene, kombinert med kynisk stemmesanking. Abid Raja kan islam, ikke fortelle meg noe annet. Han var i flere år talsmann for pakistanske World Islamic Mission (det var slik han fikk et ansikt i Norge). Raja med pakistanske røtter, vet selvsagt hvem den islamistiske, revolusjonære pakistaneren Tahir ul-Qadri er. Raja vet at Qadri står for samme form for samfunn, salafistisk, som ekstremistene i Islam Net. Likefullt sier han dette i en NTB-melding, som NRK plukket opp, når han skal kommentere den tre dagers konferansen denne helgen i Sarpsborg:

– Skal vi lykkes i kampen mot ekstremisme er det ekstremt viktig at innsatsen også kommer innenfra. Det at muslimsk ungdom i moskeer og andre arenaer aktivt tilrettelegger for en slik konferanse, er noe jeg applauderer, sier Raja til NTB.

Ekstremister skal forebygge ekstremisme, altså.

Vår tids totalitære fare

Raja vet at han kan holde på med dette spillet, fordi eksempelvis den refererte NTB-meldingen er kjemisk fri for kritiske spørsmål til Minhaj-ungdommens representanter og Raja.

Populisten Raja rir igjen. La oss håpe han aldri får stolen til Sylvi Listhaug.

Journalistene gidder ikke sette seg inn i hvilke krefter som står foran dem, det dertil når det handler om vår tids sterkeste krefter mot demokrati og frihet. Det er knapt til å tro at dette får pågå etter alle årene med ikke minst alternative mediers søkelys på disse kreftene. HRS skrev endog en rapport om denne bevegelsen i 2006, med vekt på det klassiske undertrykkende islamske kvinnesynet.

Og merk dette: Qadri er en «Muhammed» for denne bevegelsen. Han er så høyt lovpriset at man nær sagt fornemmer profetisk dyrkelse av ham. Tror du meg ikke, sjekk her. Og sjekk her fra nettsiden for konferansen i Sarpsborg. Det er kun to personer som ifølge denne siden skal holde foredrag/taler gjennom helgen: Qadri og sønnen.

Full kjønnssegregering. Absolutt integrering, fred og alt det der, med andre ord.

Avkledd av en annen politiker

I Danmark i 2012 ble Qadris ekstremisme blottlagt for full scene. Han er ideologen bak innføringen av dødsstraff for blasfemi i Pakistan, et lovverk som har ødelagt så uendelig mange liv. Og han er en løgner – om nettopp nevnte forhold – og ble tatt med buksa nede.

Integreringsminister i Danmark den gang, Karen Hækkerup, sa det sliknår hun forstod hvilken mann hun var invitert av Minhaj til å dele scenen med i København:

– Jeg ved, at vi har én ting til fælles, og det er, at man skal være imod terror og ikke anvende selvmordsbomber. Når det så er sagt, så er de værdier, han står for, så fremmede for det, jeg tror på. Jeg er demokrat, han går ind for sharialov, og derfor synes jeg ikke rigtigt, vi har nogen fællessag, fortæller Karen Hækkerup.

Det er ikke tilfeldig at Østfold er valgt som åsted for konferansen. De av dere som har lest Islam. Den 11. landeplage, vet at den åpner i Lisleby i Fredrikstad som har produsert så mange jihadister for Den islamske staten.

Vi har ikke råd til dette narrespillet lenger

Den internasjonale konferansen i nabobyen Sarpsborg går av stabelen for første gang i Norge (tidligere Storbritannia). Den samler ungdom tilhørende Qadris disipler i Europa. Over 500 sies det kommer. Ungdomslederen i Minhaj i Norge formulerer seg slik:

– Vi vil sende et signal om at muslimene selv jobber aktivt for å forebygge ekstremisme blant muslimer, sier Ahmed til NTB.

Ja, hva er ekstremisme? Det forstår ikke norske journalister, og derfor kan de holde på med dette spillet. Er det ikke ekstremisme å ville drepe mennesker for et skjevt ord, eller fordi de faller fra islam, eller fordi de har sex utenfor ekteskapet?

De ser på seg selv som «moderate muslimer», siterer NTB denne ungdomslederen på. Journalisten kan åpenbart ingenting om Minhaj, og har åpenbart heller ikke tatt ett googlesøk som kunne gitt noe informasjon. Hvis jeg tar feil i sistnevnte, er «NTB-skandalen» enda større.

«Tro, fred og integrering» er stikkordene som gis for konferansen fra Minhaj-hold, siterer NTB. Ja, de unge smører våre demokratiske ører og hjerter, ikke sant?

Hvor lenge skal norske medier fortsette på denne måten i en tid der vi står overfor en ny nazisme? Hvor lenge skal politikere som Abid Raja være fredet for sin promotering av dette avskyelige tankegodset?

Som samfunn har vi ikke råd til å fortsette dette narreriet.  Raja kaster ungdom i hendene på totalitære krefter som er siste stasjon før terror. Dette forstod eksempelvis David Cameron før han gikk av som britisk statsminister.  Men Stanghellene i de norske redaksjonene forstår det fremdeles ikke? 

Sparket ut av Venstre (i Danmark)

Jeg minner om at i Danmark ble politikere i Det Radikale Venstre (søsterparti av Venstre) sparket ut av partiet fordi de var medlemmer av Minhaj. Som det het fra lederhold i partiet:

«Det Radikale Venstre er ikke et parti, der accepterer fundamentalistiske synspunkter. Og kandidater, der opstiller for partiet, må tage klart afstand fra standpunkter om dødsstraf og håndsafhugning, som formuleres af Minhaj-ul-Qurans moder-
organisation. Ellers må de trække deres kandidatur.»

Hva sier Venstres ledelse på Stortinget? Antakelig ingenting, for NTB og andre retter ikke mikrofonen mot dem.