Kriminalitet

Sa hei – ble overfalt

En ung kvinne i Danmark er nok ikke mye enig med Trine Skei Grandes (V) strategi. Da hun sa hei til tre jenter, ble hun overfalt.

I en pressemelding fra politiet beskrives det hvordan en 18-årig kvinne natt til 8. april 2017 ble overfalt av tre yngre kvinner i tunnelen under jernbanen ved Roskilde stasjon. Hennes forbrytelse var å si hei, melder Ekstrabladet.dk.

Det var etter en tur på byen at offeret og en venninne tilfeldig møtte tre kvinner, som offeret fant på å hilse på fordi hun var «i godt humør». De tre yngre kvinnene ba henne tie, tiltalte henne med skjellsord og fortale henne at hun skulle passe seg. 18-åringen ba dem om å slappe av og forsøkte å gå videre.

Men den gang ei. Trioen holdt henne tilbake. Den ene tok fatt i håret hennes og banket ansiktet hennes et par ganger inn i veggen. En annen gjentok seansen. Den tredje holdt 18-åringens venninnen på avstand.

Når de slapp fri, registrerte de at trioen leende gikk videre gjennom tunnelen i retning mot Jernbanegade.

Foto: Dansk Politi

Politiet har siden anmeldelsen ikke klart å spore opp trioen. De går derfor nå ut med bilde (hvilken ikke ville ha skjedd i Sverige, kanskje heller ikke i Norge) og gir en beskrivelse av hver av dem.

A: kvinde, 18-20 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, sort hår, tynde øjenbryn, der muligvis var tegnet, iført hvid kasket, sort jakke, mørke bukser og hvide sko.

B: kvinde, 18-20 år, 165-175 cm høj, kraftig af bygning, sort langt hår, iført hvide sko og medbragte sort taske.

C: kvinde, 18-20 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, sort hår, iført mørkt tøj.

Det heter videre at alle tre snakket dansk med aksent.

Hvem har du sagt hei til i dag?

Opptrinnet får en unektelig til å tenke på den banale tilnærmingen til «inkludering» som kanskje alt for mange har. Som da Trine Skei Grande kommenterte terroren i Manchester i mai i år. i denne «analysen» kom hun med følgende «løsning»:

Skjermdump fra Grandes Facebookprofil der hun kommer med «løsningen».

«Poenget er at vi kan gjøre noe med det. Hvert og én har et samfunnsansvar, og det hviler ekstra tungt på politikere. Den beste medisinen mot menneskelig grusomhet er inkludering. Vi må bli bedre til å se hverandre og ta vare på hverandre. Vi må sørge for at alle sitter igjen med et grunnleggende verdisett når de går ut av skolen. Respekt og toleranse for andre. Raushet. Alt dette må praktiseres, i like stor grad som undervises. Kampen mot voldelig ekstremisme kjempes hver dag av gode pedagoger, barnehageansatte, av frivilligheten og foreldre. Den kjempes av deg og meg. Hvem har du sagt hei til i dag? Brukt et ekstra minutt på?  ( … ) «

Det ser så fint ut på papiret.

Virkeligheten er derimot et annet sted.