Aktuelt

Over 8.000 på to døgn

Mer enn 8.000 migranter er plukket opp utenfor Libyas kyst de siste 48 timene, melder NTB-AFP.

Militære skip, fartøy fra de lokale kystvaktene og skip som tilhører EUs grensevakt Frontex skal mandag og tirsdag ha hentet opp over 8.000 migranter utenfor Libyas kyst. Tre mennesker er antatt døde.

Ifølge den italienske kystvakten er aktivitet stor fordi menneskesmuglere ved den Nord-Afrikas kyst utnytter perioder med fint vær for å smugle migranter til Europa over Middelhavet.

Det gir at over 73.000 migranter har kommet til Italia siden i januar.

Ifølge Frontex har antallet migranter som ankommer Italia via denne ruten økt med 77 prosent fra april. For årets fem første måneder er andelen 26 prosent høyere enn for samme periode i 2016. Det tilsier at om lag tre av fire migranter som har kommet til Europa så langt i år, har kommet via Italia.

Det er vel kort og godt det vi kan kalle skysstrafikk, betalt av Europas skattebetalere og «forvaltet» av EU.