Terrorisme og ekstremisme

Norsk statsborger oppfordrer svenske muslimer til å begå terror

Norsk statsborger og IS-jihadist i Raqqa oppfordrer muslimer i Sverige til å begå terror på svensk jord. Oppfordringen ble publisert onsdag på den svenske IS-kanalen Ghurabaa Nyheter. I oppfordringen sier IS-jihadisten at "Jeg kan ikke forklare hvordan det gleder muslimene hver gang en kafir (vantro) drepes i Vesten. Du har sjansen til å glede muslimer, gi seier til religionen, delta i slaget (...) på avstand, hevne dine søsken. Ta sjansen nå under ramadan, sett din tillit til Allah og få belønning." Det er verdt å minne om at i tillegg til at det nå befinner seg "tusenvis" av potensielle terrorister i Sverige, har i tillegg over 100 personer vendt tilbake fra krigen for Den islamske staten og kalifatet.

«Du har sjansen til å glede muslimer, hevne dine søsken.» Ordene sier alt om tankesettet. Det er ummah-ideologien, drømmen om det grenseløse, verdensomspennende kalifatet.

IS-medium på svensk

Oppfordringen om å gå til terrorangrep i Sverige nå i avslutningen av ramadan, kommer på et svensk nettsted laget av svenske IS-krigere, Ghurabaa Nyheter. Artikkelen er et rent propagandaintervju med IS-krigeren, også gjengitt på Facebook av en av Sveriges dyktigste journalister innen terror- og ekstremismefeltet, Per Gudmundson, lederskribent i Svenska Dagbladet.

”Överge inte era syskon i Raqqah, Mosul och Tal Afar. Vi kan inte räkna hur många muslimer som har dödats så tar er chans och hämnas. Jag kan inte förklara hur det glädjer muslimerna här varje gång en kafir dödas i väst. Du har chans att glädja muslimer, segra religionen, delta i slaget av al ahzab på avstånd, hämnas dina syskon. Ta chansen nu under ramadhaan, sätt ditt tillit till Allah och ta ajr”, uppmanar den svenska islamisten.

Livet i Raqqa og Den islamske staten glorifiseres, og krigen er en vinn-vinn-situasjon: «Enten seier eller den ærefulle martyrdøden,»heter det.

Norsk statsborger, konvertitt og jihadist

Nettstedet presenterer seg blant annet slik:

Vi är era bröder i islam som befinner sig i det vällsignade landet av Sham,och lever och är en del av Den Islamiska Staten.

Vi välkommnar er till en hemsida där ni in sha Allah kommer få ta del av nyheter direkt från folk på plats. Dawah till Jihaad och kunskap som tar dig närmare din Herre.

(…)

Vilka har hand om denna sidan

Det är främst er broder Abu Ibrahim Al Swedi och er ärade broder Ibn Muleykah…

 Abu Ibrahim Al Swedi er Michael Skråmo, norsksvensk konvertitt med norsk statsborgerskap, som i 2014 tok med seg kona og fire barn fra Gøteborg til IS-kontrollerte områder.

Michael Skråmo, en av Sveriges mest kjente jihadister.

Han har tidligere oppfordret på video folk til å reise til Den islamske staten. Skråmo skal også ha misjonert for sitt verdensbilde blant muslimer i Norge.

Her snakker den norske statborgeren om hvordan føle «kjærlighet til Allah».

Livredd helvete

I fjor kom det frem at Skråmo fra Den islamske staten kontaktet norske Ubaydullah Hussain (soner nå for terrorrekruttering) fordi Skråmo var livredd for å havne i helvete. Skråmo skyldte en turbanselger i Oslo penger, og dør man med gjeld, ender man altså i det brennende helvete, i henhold til sin ideologi. Hussain «reddet» Skråmo ved at han fikk kontakt med selgeren, som kunne fortelle at turbanen var en gave til Skråmo. PST etterforsker Skråmo.

Her poserer Skråmo på Facebook, angivelig med egen datter.

Tusenvis å ta av

Nylig kunne vi melde om at svensk sikkerhetstjeneste sier at det nå befinner seg «tusenvis» av potensielle terrorister i Sverige. I tillegg har over 100 is-krigere vendt tilbake til svensk jord.

Økningen av potensielle terrorister har vært «eksplosjonsartet», i henhold til ledelsen i sikkerhetstjenesten ved generaldirektør Anders Thornberg.

– Situasjonen er alvorlig. Det er en ny situasjon, som har blitt alminnelig, sier Thornberg, og legger til at det er en historisk utfordring at ekstremistmiljøene vokser.

I 2010 var anslaget 200 «ekstremistiske islamister». Ja, man kan vitterlig kalle utviklingen «eksplosjonsartet», og den forklares ikke minst med propaganda fra Den islamske staten, som Skråmo er en av de fremste eksponentene for.

Ikke akkurat et hyggelig norsk bidrag til svenskene.

6000 meldinger i måneden

Säpo mottar nå 6 000 meldinger per måned som omhandler terrorisme og ekstremisme. Dette er tips fra vanlige folk, informasjon som snappes opp på nettet, og informasjon fra egen og andre lands sikkerhetstjenester. For fem år siden var snittet 2 000 i måneden.

–  Annenhver dag får vi inn meldinger der det påstås at det skal begås terrorattentat, at noen har sagt at man skal begå terrorattentat, eller informasjon om at noe er i gjære, forteller Thornberg.

Dette må kunne kalles skrekktall, intet mindre.