Aktuelt

Misnøyde syrere demonstrerte i naken overkropp

Nylig satte tre syriske menn seg i naken overkropp på rådhustrappa i Fitjar. Dette som en protest fordi de mener seg dårlig behandlet av kommunen.

Faren Fahad Dawish og hans to godt voksne sønner, Mahamad og Ahmad, satte seg halvnakne i regnet på rådhustrappa i Fitjar for å uttrykke sin misnøye med kommunen, melder Sunnhordaland avis.

Også moren demonstrerte på trappa, men med litt avstand fra den øvrige familien – og hun var godt innhyllet, inkludert hijab.

Familien, som ut fra bildene ser svært så velfødde ut, fikk derimot i sitte altfor lenge på trappa fredag 9. juni. Politiet viste dem bort etter fire timer og ba dem komme tilbake når Rådhuset åpnet mandag.

Ifølge sunnhordaland.no er familien flyktninger fra området Aleppo i Syria. De skal ha bodd i Fitjar i om lag ett og halvt år, og misnøyen skal gå på at de ikke får noen i kommunen i tale. Blant annet ønsker familien å skifte lege, men hevder de blir nektet.

«Me vil flytta til ein plass der dei respekterer lovar og reglar, seier Ahmed på nokolunde bra norsk.»

Konkret hvilke lover og regler familien mener kommunen ikke respekterer, kommer ikke frem.

Ordfører Wenche Tislevoll synes ikke særlig om den måten familien demonstrer på. Hun sier at halvnakne syrere antakelig bare vil gi negativ oppmerksomhet og at de som er kritiske til flyktninger, bare blir mer kritiske, hvilket hun nok har rett i.

Tislevoll forteller at kommunen har gjort hva de kan for familien, og at det har vært mange runder.

«Dei er tydelegvis ikkje fornøgde, men me har gjort vårt beste. Sidan me fekk dei første flyktningane for to år sidan har me rigga eit apparat som me meiner fungerer.»

Enkelt skal det åpenbart ikke være.