Innsparket

Jævla rasistkjerring og andre politikere

En politiker mener det er helt innenfor å kalle en annen politiker for "jævla rasistkjerring". Det forteller oss mye om politikken.

Arendalspolitiker for Arbeiderpartiet, Gjermund Orrego Bjørndahl, kalte Sylvi Listhaug (Frp) for «jævla rasistkjerring».

Nyheter VG 11. juni

Det er ganske opprørende, også fordi det er veldig langt fra sannheten.

Bjørndahl bedyrer at han heller ikke var full når meldingen ble lagt ut natt til søndag på Facebook. Han er ingen angrende synder, snarere tvert om: Han står 100 prosent for uttalelsen. Du verden! Han hadde sannsynligvis sluppet billigere unna hvis han hadde vært drita full.

Det er jo ganske skremmende at en folkevalgt politiker, som dertil er lærer av yrke, mangler så fullstendig folkeskikk. Han kunne i det minste tatt seg bryet med å underbygge beskyldningene. Men her tråkker han i sporene til den langvarige svertekampanjen fra venstresiden, hvor de har ønsket å henge ut, stemple, forulempe og kaste smuss på Sylvi Listhaug og hennes like. Bjørndahl er bare tradisjonen trofast i Ap, hvorfor skal han da unnskylde noe som helst?

Når Listhaug refser Ap for å stemme ned et forslag om å fjerne særfordeler for flyktinger, er det fordi Listhaug oppfatter det som urimeleg at flyktinger (som alt for ofte ikke er reelle flyktinger, men velferdsmigranter) får særfordeler foran nordmenn, altså en type omvendt rasisme. Diskriminering av sin egen opprinnelige befolkning.

Altså, her har vi et nett-troll som sitter i bystyret i Arendal for Ap, er leder for oppvekstkomiteen i byen og er fylkesleder i Skolenes landsforbund – som ikke engang greier å be om unnskyldning når han går langt over streken – samtidig som Ap sentralt forteller at de har nulltoleranse mot netthets.

Hans utblåsning mot Listhaug er intet mindre enn grov personhets som bør få konsekvenser.

Tidligere har den samme Bjørndal uttrykt følgende: «Hvem tror du at du er? ( … ) Jeg foreslår at du gir deg med å være representant for enslige mindreårige. Du har hverken holdninger eller evner i den retning. Vi kan ikke ha grumsete representanter. ( … ) Du mangler ikke bare politisk teft, men også sosiale antenner. ( … ) Du må ha store problemer med deg selv.» (sitert fra document.no)

Men hans bølleopptreden er ikke ett engangstilfelle. Det kan virke som bølle-kulturen rundt Ap-Bjørndahl blomstrer i beste velgående. Hans ufyselige og primitive oppførsel har hjemsøkt han tidligere. Senest i oktober måtte Bjørndahl legge seg paddeflat etter en utblåsning, mobbing og personangrep av en annen politiker fra et annet parti i byen.

Document.no viser også til at Bjørndahl i 2009 trakk seg fra politikken i en periode. Dette etter å ha holdt nattlig fyllefest på ordførerens kontor sammen med noen kamerater. Her ble det også kastet vinglass ut av vinduet. Men da het han Gjermund B. Røysland. Senere samme år skiftet han navn til Gjermund Orrego Bjørndahl. Han har rett og slett tatt en Fjotolf.

Hva skal man si? Hva med bare å gi opp offentlige verv til Bjørndahl? Selv burde han avslutte politikerkarrieren og finne på noe annet å gjøre, helst noe som ikke involverer barn og unge. Når folkevalgte politikere benytter samme vulgære retorikk som ekstremister og nett-troll har de ingenting i politikken eller utdanningssektoren å gjøre. Det er både trist og uakseptabelt.

Noen bør lære Bjørndahl et snev av folkeskikk – gjerne med partipisken.