Religiøse og politiske symboler

Fritt frem for de ansiktsløse i gatene våre

Niqab på Karl Johan

Regjeringen vil forby ansiktstildekning i alle utdanningsinstitusjoner. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen begrunner forbudet med best mulig kommunikasjon. Altså ikke ett ord om fremveksten av totalitær ideologi i Norge på linje med Den islamske staten. Ei heller skal plaggene forbys i de daglige møtene med norske borgere på kjøpesentre, i banken, på bussen, i gatene, på sykehuset, og så videre. Jo da, forslaget er et skritt i riktig retning, men det vitner også om feighet og redsel i møtet med totalitære krefter. Hva frykter politikerne våre?

Hadde noen for 20 til 30 år siden sagt at Norge anno 2017 inkluderer kvinner som gjemmer ansiktene bak tøystykker i det offentlige rommet, og begrunner tøystykket med påståtte helligheter som Allah og Muhammed, så hadde vel vedkommende blitt ledd rett ut. I dag vet vi bedre. Flere og flere kvinner ikler seg nikab (og også burka). Det er et faktum, og det er en formørkning av samfunnet vi aldri før har sett i kjent norsk historie.

Handlekraft?

Det krever verken intelligens eller mot å fronte følgende: I barnehagen, i skolen, på universitet og høyskoler, der skal alle kunne se hverandres ansikt. Det er en selvfølge i ethvert samfunn som er noenlunde sivilisert, på linje med at dag blir til natt, og natt blir til dag. Det sensasjonelle/oppsiktsvekkende, er at først nå vil en norsk regjering ha et nasjonalt forbud mot ansiktstildekning i alle utdannelsesinstitusjoner.

Tidligere regjeringer har lempet ansvaret over på den enkelte rektor. Det var slik Jens Stoltenberg i åtte år klarte å unnvike å ta i plaggene til de ansiktsløse. For å slippe eventuelt politisk støy, aksepterte Stoltenberg lokale forbud. Og selvsagt var alltid argumentasjonen både nasjonalt og lokalt «behovet for kommunikasjon». Man har aldri tatt tyren ved hornene. Hva er det disse kvinnene faktisk fronter av ideologi?

Uniform er hva det er

Vi er mange som ikke ble overrasket over at Den islamske staten innførte nikab som obligatorisk for kvinner.  IS står for et samfunnssystem som er verre enn Hitlers nazisme. (Eksempelvis hadde ikke Hitler sexslavemarkeder med jentebarn, ei heller ble homofile kastet fra hustak. For å nevne noe.) Nikaben er et av de fremste symbolene i det offentlige rommet for IS. Like fullt klarer ikke vår regjering å snakke om hva nikaben symboliserer av ideologisk grusomhet. Derfor klarer de heller ikke å totalforby plagget og slik la oss borgere slippe å møte galskapen i køen ved betalingskassene på Rimi. (Jeg møtte nylig en slik spøkelseskladd ved kassa på lokalbutikken på det lille tettstedet der jeg bor. Og jeg skvatt, for deretter i mitt indre å bli rasende provosert av håningen av norsk kultur.)

Enhver annen politisk uniform er forbudt. Hvordan kan man da tillate uniformen til den verste ideologien verden noensinne har opplevd?

Fordi det er påstått «religion», må vite.

Gjemmer seg bak «kommunikasjon»

– Ansiktsdekkende plagg kan hindre god kommunikasjon og læring, sa kunnskapsminister Røe Isaksen på pressekonferanse i dag. Derfor vil han og regjeringen altså forby plaggene. I utdanningsinstitusjoner. Dette er en halvveis innrømmelse til FrP som foreslo å forby plaggene i det offentlige rommet i 2010.

Fungerende integreringsminister, Per Sandberg, er fornøyd, og karakteriserer plagget som «kvinneundertrykkende». Var det alt han klarte i en tid der totalitær islam på sikt kan true hele vår eksistens?

Niqab på Karl Johan

Barnehagetante eller -onkel i Oslo. Barna skal endelig forskånes fra denne ideologiske pesten. Men sistnevnte vil ikke politikeren snakke om. Det handler kun om «kommunikasjon» og «læring».

Forslaget om forbud forteller ingenting om hvilke straffereaksjoner som skal benyttes.  Og det er «opp til utdanningsinstitusjonene om det (lovbrudd, min merknad) fører til utvisning». Da er vi tilbake til feigheten ala Stoltenberg. Skal virkelig den enkelte rektor, den enkelte leder av barnehagen, måtte stå personlig i striden og bestemme om den enkelte ansiktsløse skal utvises eller ei?

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Vi trenger politikere med ideologisk kompass konsekvent innstilt på fornuft og frihet. Hva frykter de?