Aktuelt

Enorm aktivitet på Facebook og derav kollaps

Bruker-aktiviteten på Facebook-siden min er så høy at denne nettsiden ofte henger seg opp. Den blir enkelt og greit stående å spinne og vi får derfor ikke redigert kommentarfeltet.  Det kan skape problem både for meg spesielt og HRS generelt. Meningsmotstandere helt inn i Stortingskantina vet å misbruke andres ufine og helt på jordet-kommentarer ved å tillegge dem oss. Derfor dette hjertesukket, men også en hjertelig takk!.

Som kjent kan suksess også gi hodebry. Min forfatterside på Facebook er nå på vei mot 37 000 følgere. Det er eksempelvis mer enn aviser som Vårt Land, Dagsavisen og Dagen, og også langt mer enn partier som Venstre, Sp og KrF.

Samtidig er det ingen tvil om at rights.no har et stort nedslagsfelt nettopp i sosiale medier, særlig på Facebook. I går lå vi på topp i Norge gjennom store deler av dagen i antall besøk og delinger på Facebook. I skrivende stund (kl 11.45) er vi nummer to, kun slått av VG.

Rights.no er inne med tre saker blant de 10 mest delte i Norge, formiddagen 27. juni, og nummer to på totalen.

Det store engasjementet i sosiale medier skyldes to faktorer: 1. Ingenting er mer styrende for Norges fremtid enn innvandringen og dens konsekvenser, noe folk flest har tatt innover seg (etter min erfaring). 2. HRS har i årenes løp opparbeidet seg høy troverdighet på feltet. Folk som har fulgt oss tett har sett at problemstillinger vi tidlig reiste viste seg å være sentrale, våre fakta har vært etterrettelige, og våre analyser har også slått til.

Det er selvsagt svært hyggelig å lykkes med arbeidet sitt. Baksiden er at kapasiteten sprenges. Inkludert teknisk på Facebook.

Slik ser det i skrivende stund ut på min Facebookside, et vanlig skue:

Spinner, og spinner, rundingen ca midt på bildet.

Og når spinningen gir seg, dukker denne meldingen opp: «Siden svarer ikke.»

Kanskje ikke så underlig, for denne uken har denne Facebooksiden nådd ut til i overkant av 800 000 personer, ikke uvanlig siste tiden.

Problemet er først og fremst kommentarfeltet. Noen er ikke hensynsfulle, og tenker ikke konsekvenser for andre i forhold til hva de faktisk skriver. Andre kan være belemret med psykiatri, atter andre kan være de få med helt ytterliggående holdninger, og da går det i landsforræderi, Quislinger og skytinger.

Dette er snadder for de som for lengst har tapt kampen om sannheten. Kommentarer langt over streken tas til inntekt for at jeg faktisk mener det samme, ikke minst ettersom det kan ta mange timer før slike kommentarer fysisk kan strykes. Min moderator og jeg kommer ikke inn på nettsiden, dokumentert med skjermdump her. Eksempelvis hygget nylig SVs Snorre Vale seg på twitter på bakgrunn av kommentarer på min Facebookside, og nettopp med argument om hvor lenge en langt over streken-kommentar hadde fått ligge urørt. Valen og SV kjørte seg selv ut av debatten for lengst, og da er det jo kjekt å ha muligheten til å ta igjen ved å misbruke tekniske svakheter til en tredje aktør, Facebook, og kommentarer fra mennesker jeg ideologisk står mange mil fra.

Derfor en oppfordring til lesere av rights.no: Hvis dere ser kommentarer som bør redigeres, da særlig på min Facebook-side, men også på rights.no på Facebook, send oss gjerne en melding om det.

Da vil jeg også benytte sjansen til å takke for den fantastiske responsen fra dere lesere! Det betyr alt for oss i HRS/rights.no.