Islam

Hurra! Skandinavias største moské er reist av Qatar i Malmö!

Malmö fikk nok en spiker i det opplyste verdslige samfunnets likkiste nylig: Det despotiske regimet Qatar, styrt av samme ideologi som Saudi-Arabia, har bladd opp tre millioner euro (28,5 millioner norske kroner). For ca. en uke siden kunne regimet skryte av at deres representanter var i den sydsvenske byen da Skandinavias største moské ble åpnet med plass til 2 000 bedende. Da tror du kanskje at svenske medier var på den ideologiske ballen, og du tar skammelig feil. Selvsagt rapporteres det ikke at religiøse fascister har etablert seg bredt i byen. Det ties helt.

Jeg hadde egentlig i det minste forventet at svenske medier omtalte åpningen av Skandinavias største moské i hyggelige ordlag. Men nei, ikke ett ord i svensk MSM, så langt jeg har registrert. Man må til arabiske engelskspråklige nettaviser for å få noe (begrenset) informasjon, som Qatar News Agency. Her kan man lese at det religiøse departementet i Qatar sine representanter har vært i Malmö og åpnet moskeen i forrige uke.

The Ministry of Awqaf and Islamic Affairs opened the Umm Al-Mu’minin Khadijah Mosque in Malmo, Sweden. The mosque, built by the State of Qatar at a cost of more than 3 million euros, is the largest one in the Scandinavian region.

  The mosque, which is affiliated to the Wakf of Scandinavia in Sweden, is built on an area of 1791 square meters and can accommodate 2,000 worshipers.

 

Qatar-sjeikene på åpningsseremoni i Malmös nye storstue, sammen med representanter for lokale myndigheter og lokale forretningsmenn, heter det. Kvinnene koker te på bakrommet…

Antakelig er det kvinneavdelingen vi ser på øvre platå.

Ideologisk imperialisme

Qatar er antakelig det islamske landet som sammen med Saudi-Arabia eksporterer mest islamisme til Vesten (og andre land). Begge landene styres etter den ekstreme wahhabismen, og er de to eneste landene i verden som rendyrker denne ideologien. I Sverige har ikke politikerne løftet en enste finger for å stoppe denne ideologiske imperialismen. I eksempelvis Gøteborg ble det reist en stormoské 100 prosent finansiert av Saudi-Arabia i 2011. Saudierne spurte endog svenske myndigheter om de fikk lov å sponse dette prosjektet, og svaret var et utvetydig ja. Prislappen var på 67 svenske millioner kroner. Moskeen rommer 1 000 bedende.

Det er en kjent sak at når saudierne bygger moskeer i Vesten, så skal de ha kontroll på moskeens styremedlemmer og ideologien som formidles. At Qatar gjør det samme, er det nok grunn til å anta. Da gjenstår det vel bare å kondolere det svenske folket, inkludert de frihetsorienterte muslimene. Kondolansen kan for øvrig gå til hele Skandinavia og Europa. Vi lever utvilsomt i en imperialistisk og mer og mer totalitær tidsalder.

Saudiernes Mekka i Gøteborg.