Innvandring

Regjeringen fortsetter å hente afrikanske menn til Norge

Noen av oss trodde kanskje at fartøyet Siem Pilots dager ved Libyas kyst snart var over, men den gang ei. Det settes nå nye rekorder i Middelhavet. En overvekt unge afrikanske menn plukkes opp ved Nord-Afrikas kyst og fraktes til velferden i Vesten. Regjeringen vår synes dette er en fornuftig politikk. Derfor erstattes Siem Pilot med nytt skip: Olympic Commander overtar stafettpinnen.

Justisdepartementet signerte ny kontrakt i går. Fosnavågrederiet Olympic Nor AS vant anbudskonkurransen til Regjeringen. Olympic Commander er valgt som nytt fartøy i Middelhavet. Siem Pilot har hatt denne rollen siden 2015. Sammen med redningsskøyta Peter Henry von Koss har Siem Pilot plukket opp over 60.000 personer i båter ved Libyas kyst og trafikkert dem over til Italia og Europa. Dette fortsetter, og vi får ingen forklaring på hvorfor vi skattebetalere skal finansiere ferjetrafikk av særlig unge afrikanske menn til Norge og Europa.

Det nye flaggskipet til Regjeringen i Middelhavet er klar for innsats 15. mai.

Vi får ingen utredning på bordet som forteller oss hva planen med dagens politikk er, ei heller hvor mange Regjeringen synes det er forsvarlig å hente til Europa de kommende årene og hvordan dette skal finansieres på lengre sikt. Kulturelle og verdimessige analyser ligger muligens bortgjemt i en skuff.

Heller ikke avdekking av nytt slaveri av menn i kjølvannet av migrasjonen fra Afrika til Europa får Regjeringen på nye tanker. Ei heller det seksuelle misbruket av barn og kvinner.

Foto av slaver som gjøre inntrykk på Støre, Grande og Hareide, samt Regjeringen?

I går kunne vi melde om nye innvandringsrekorder.