Innvandring

Regjeringen fortsetter å hente Afrika hit

Igjen settes det rekord i Middelhavet, tett på Libyas kyst, og med god hjelp av våre skattepenger. Siem Pilot plukket opp 800 personer første påskedag, med Regjeringens velsignelse. Ifølge Regjeringen skal «redningsoperasjonene» fortsette. Tror politisk ledelse at folket støtter dette? De fortrinnsvis unge mennene som regelrett trafikkeres av båter som Siem Pilot over til Europa kommer fra fredelige land som Senegal, Kamerun, Burkina Faso og Elfenbenskysten. Det foregår rett og slett en ferjetrafikk av først og fremst menn som er på jakt etter en økonomisk bedre fremtid. Til sammen 7000 personer ble fraktet over til Europa påskehelgen. Ny rekord, og vi kan belage oss på neste rekord mens politisk handlingslammelse danser på scenen.

I mars kunne vi melde om ny rekord over Middelhavet til Italia.  74 prosent flere ankom «støvelen» sammenliknet med året før, til sammen 16 000 personer. Nå som påskehelgen er unnagjort, snakker vi om 40 000 ankomster totalt i år på Europas kyst.

Siem Pilot

Siem Pilot er et fartøy som er konstruert for redningsarbeid i Nordsjøen. Skipet fremstår i dag som en ferje i Middelhavet, og vant derfor VGs pris som årets navn i 2016.

Siem Pilot har plukket opp tusener av migranter ved Afrikas nordlige kyst. Skal dette bare fortsette, med ikke minst mediene som applauderende støttespillere?

Det som foregår fremstår som mer og mer totalhavari av magemål. Når tror vår regjering og EU at strømmen ut av Afrika (og Midtøsten) vil ta en slutt? Går det en grense for de nevnte? Tegn tyder på et nei til sistnevnte. 355 000 tok sjøveien til Europa i 2016. Per i dag peker pilene i retning av ny totalrekord når vi skriver 1. januar 2018.

Det ligger åpent i dagen at dersom Frontex’s ferjetrafikk ble lagt ned, kombinert med rask avvisning av migranter, så ville også menneskesmuglerindustrien dø ut.

Hos VG omtales de over 800 Siem Pilot plukket opp forleden dag som «båtflyktninger» i tittelen. Siem Pilots skattefinansierte avtale med norske myndigheter utløper 15. mai. Ifølge Utenriksdepartementet tar Regjeringen sikte på å utvide avtalen. Det ligger altså an til å bli en intens trafikk på Middelhavet kommende månedene.

Nå også slaver

Til dem som mener dagens policy er human og god på alle mulige måter: Nå avdekkes det regelrett slaveri i Nord-Afrika. Det snakkes om slavemarkeder på torg og parkeringsplasser i Libya. De dyreste slavene er dem som har ferdigheter innen håndverk. I tillegg fengsles migranter og sultefores. De tortureres mens de under tvang har familien sin på telefon som presses til å sende menneskesmuglerne penger for å sette sin kjære fri. Det rapporteres også om regelrette drap av dem som ikke klarer å få familien til å punge ut.

A Senegalese migrant, who was not named to protect his identity, said that he had been sold at one such market in the southern Libyan city of Sabha, before being taken to a makeshift prison where more than 100 migrants were being held hostage.

He said that migrants held at the facility were told to call their families, who would be asked for money to pay for their release, and some were beaten while on the phone to allow relatives to hear them being tortured.

He described «dreadful» conditions where migrants were forced to survive on limited food supplies, with those unable to pay either killed or left to starve, the report adds.

Foto som gjør inntrykk på Støre, Grande og Hareide, samt Regjeringen? Disse mennene er fanget sør i Libya. Er de heldige har familien penger til å kjøpe dem fri. Hvis ikke selges de til høystbydende. 

Misbruk av barn

I tillegg rapporteres det som omfattende seksuelt misbruk av barn.

In February, the UN children’s agency Unicef released a report documenting – in sometimes horrific detail – stories of slavery, violence and sexual abuse experienced by large numbers of vulnerable children travelling from Libya to Italy.

The report, A Deadly Journey for Children, said that almost 26,000 children – most of them unaccompanied – crossed the Mediterranean in 2016, many of them suffering abuse at the hands of smugglers and traffickers.

«Dundrende fiasko»

I vårt kjære naboland Danmark, rasler nå sosialdemokratene med sablene. Innvandringspolitikken og»humanisters» utopiske ideer om globale rettigheter har vært en «dundrende fiasko», heter det fra topphold. «Fundamentet for vår samfunnsmodell» kan falle dersom ikke kursen legges om.

I Socialdemokratiet er vi ikke i tvivl om, at de utopiske humanister for sent eller måske aldrig vil erkende deres egen ideologis sammenbrud, for de er ofte karakteriseret ved, at de har deres egen velstand på det tørre, og af at deres solidaritet er herligt afkoblet fra folk syd for København Ø’s breddegrader.

Hva sier den konservative Erna til dette, mon tro?