Islam

En mann for sin hatt!

Australias shiamuslimske imam Mohammed Tawhidi er ikke som andre imamer - han snakker rett fra levra, er reformvennlig og patriot på sin hals. Han illustrerer følgelig at det er fullt mulig å være muslim, demokrat og integrert i ikke-muslimske samfunn, for ikke å snakke om regelrett glad i det samme samfunnet. Så hvorfor velger vestlige myndigheter å heller finansiere og føre like meningsløse som endeløse dialoguer med hans rake motsetninger?

Shiamuslimske Mohammad Tawhidi er imam for Det islamske forbundet i Syd-Australia, og er ikke redd for å si sin mening. Det har han gjort, og etter råd fra politiet har han nå gått i dekning etter å ha støttet Ayyan Hirsi Ali. De mener begge at islamske skoler bør stenges. Når man ser tilstandene ved den muslimske friskolen Al Azhar i Sverige, som kjønnsegregerer selv små barn på skolebussen – guttene foran (naturligvis) og jentene bak – må man medgi at de har et poeng.

Islamske skoler er ikke det eneste Tawhidi, som har iransk bakgrunn, mener at ikke har livet rett i Vesten. Det samme gjelder noen islamske tekster, som Bukharis hadith-samling, som han mener bør forbys i Australia.  – Hver terroraksjon er lært fra denne boken, forklarer han.

Han er ikke nevneverdig begeistret for islamiseringen av vestlige samfunn heller: – Min far tok valget, og han var imam selv og det er han fremdeles. Han tok valget om komme til Australia fordi det var et ikke-muslimsk land. Nå, 30 år etter, hvis vi hadde visst at vi skulle få burkaer springende rundt, moskèer reist på hvert gatehjørne og folk som fremmer sharia-lover mot demokratiet i dette landet, ville vi ikke ha kommet, sa han under et foredrag i Rotary-klubben i Adelaide.

– Jeg mener at hele religionen trenger en reform, fortsatte han, og forklarte hvorfor han mener at Bokharis hadithsamling bør forbys. – Alle hovedstrømsmuslimer tror på denne boken, den er veldig berømt og finnes de fleste muslimske hjem. Den er alle steder og står ved siden av koranen i bokhyllen. Hver eneste terrorhandling er lært fra denne boken. Allikevel er den svært tilgjengelig, solgt og publisert i Australia. Jeg forstår ikke hvordan muslimer kan tro, vel… radikale muslimer er hovedsaken her.. hvordan de kan tro at hvis de sprenger seg selv i luften, drar du og spiser lunsj med profeten Muhammed i himmelen, sa han og la til:

– Jeg visste ikke at min profet drev restaurant der oppe?

Den frittalende imamen hadde også en beskjed til kvinnelige politikere: ikke dekk til hodet når dere drar på statsbesøk til muslimske land. Det er en god ting å respektere andre, men hvis en kvinne er utenriksminister, så er hun det, og hvis landene ikke kan respektere det, er det «et land hvis ambassade vi ikke vil ha her. Vi vil ikke ha noe med dem å gjøre hvis de ikke respekterer vår utenriksminister, uansett hvilket land det er».

Tawhidi er også motstander av oppføringen av moskèer. – Vi har et stort problem. Jeg er motstander av å endre dette landet.. Han mener det går fint å oppføre èn moskè og så kan man bygge sentre eller leie lokaler for resten. – Det er ingen grunn til å oppføre moskèer som senere blir overtatt og ledet av radikale muslimer, sa han og fortsatte:

– Hør, dette er Australia, det er hva det er. Liker du det, så liker du det. Hvis du ikke liker det, gir vi deg en av kenguruene våre og du kan hoppe tilbake dit du kom fra!

En tøff imam med umiskjennelige australske kredensialer. En like gledelig, som lovende kombinasjon. Så kan vi jo bare lure på hvorfor vestlige myndigheter konsekvent velger å finansere og inngå i fullstendig meningsløse dialoguer med reaksjonære, til dels fiendtlige imamer og muslimske ledere som er Tawhidis og hans likes rake motsetninger – til skade for oss alle, også muslimer.

Se talen til det retoriske fyrverkeriet av en imam her.