HRS i media

Den store Virkelighetskrigen

De etablerte mediene er i hardt vær når det gjelder egen troverdighet, og NRK følger opp med serien #virkelighetskrigen. HRS er blant deltagerne, og presenteres slik: "Nettstedet Rights.no troner ofte høyt på statistikken over de mest delte sakene i Norge."

De etablerte mediene har skaffet seg et tillitsproblem, og forsøker å finne forklaringer på hvorfor.

En nylig undersøkelse fra Reuters Institute viser at bare annenhver nordmann (46 prosent) «stort sett» stoler på nyheter. En av tre har ikke tillit til at mediene belyser saker fra flere sider. Tilliten til journalister er på små 32 prosent.

NRKs egen undersøkelse, utført av Norstat, viser at under halvparten (49 prosent) stoler på de tradisjonelle mediene, mens en av fem mener at de samme feil- eller underrapporterer.

HRS er blant dem som har møtt NRKs Gaute Zakariassen for en prat om hva vi mener den økende mistilliten skyldes:

På Kulturhuset, ground zero for Norges caffè latte-drikkende medie- og maktelite, møter vi Nina Hjerpset-Østlie, redaktør i Human Rights Service. Stiftelsen er, i likhet med Document.no, sterkt opptatt av innvandring og islam.Nettstedet

Rights.no troner ofte høyt på statistikken over de mest delte sakene i Norge.

Deler av intervjuet kan også høres på NRK Kulturnytt.

Les det hele hos NRK.