Innvandring

Tør ikke bygge politistasjon i Rinkeby

Politi og andre deler av svensk blålys-myndighet sliter med popularitet i Rinkeby i Stockholm. Anarkistisk og voldelige tilstander i gatene er mer normen enn unntaket. Rinkeby trenger en politistasjon, men anbudene kommer ikke fra bygningsbransjen. «Det er aldeles for farlig å bygge en politistasjon i området», sier flere anonyme i politiet. Skal vi snakke om å gjenvinne et tapt territorium på svensk jord?

Det er svært symboltungt. Det trengs en politistasjon i sosialt utarmede Rinkeby, men voldelige, kriminelle krefter har så mye makt i Rinkeby at ingen legger inn et anbud på å reise bygget. Forstår svenske myndigheter hva som skjer foran nesen deres? Forstår de at de har mistet kontroll over egen befolkning og egen jord?

Ingen anbud på ny politistasjon i Rinkeby.

Ikke ett eneste anbud

Den nye politistasjonen som er påtenkt skal ha 240 ansatte. Men for å få reist en ny stasjon, må «det voktes døgnet rundt», sier anonyme politibetjenter til SVT. Forstår Löfven og co hva de har stelt i stand?

Stationen ska ligga i en fastighet som tidigare inrymt ett ålderdomshem, men inga anbud på bygget har inkommit. Slutdatumet för upphandlingen har därför förlängts i flera omgångar. Enligt källor till SVT Nyheter anser flera stora byggföretag att det av säkerhetsskäl är problematiskt att få jobbet gjort.

– Det är alldeles för farligt att bygga en polisstation i området, säger flera poliser som vill vara anonyma till SVT Nyheter.

– Det måste vaktas dygnet runt. Det handlar både om risk för stölder men också hot mot personalen som ska jobba på bygget.

När SVT Nyheter frågar polisens upphandlingsenhet hänvisar man till sekretess.

– Jag kan inte uttala mig för det är en pågående upphandling säger Göran Strömberg på Polismyndigheten till SVT Nyheter.

”Svår situation”

Fastigheten ägs av allmännyttiga Familjebostäder, men de vill inte heller kommentera bygget dragit ut på tiden.

– Vi kan inte kommentera pågående upphandlingar säger kommunikationschef Erica Lawesson till SVT Nyheter.

Hva imamen sier

SVT har innhentet kommentar fra den lokale imamen. Hvorfor imamen, monn tro? Har det noe med identiteten til de unge, Gangster-islam, å gjøre, også kalt «Team islam»? At den førte politikken, der det er ingenting som heter svensk kultur eller svensk identitet, har resultert i at ungdom ikke har tilhørighetsfølelse til nasjonalstaten. Tvert om har de blitt «motborgere».

Imamen och medborgarvärden i Rinkeby-Kista, Muhammed Hagi Farah, anser att förseningen är mycket olycklig.

– Vi har en mycket svår situation här just nu och hela rättssystemet är i fara. Vi behöver polisen här för att folk ska kunna känna sig trygga. En polisstation ska finnas för det är en viktig symbol i samhället precis som skolan och vårdcentralen säger Muhammed Hagi Farah till SVT Nyheter.

Mens vi venter på at VG skal forklare oss hva som gikk så galt…