Aktuelt

Spesialstilling i Migrasjonsverket for sparket direktør

Oppsagt direktør fra Arbeidsformidlingen seiler inn til spesialsydd stilling i Migrasjonsverket med skyhøy lønn. Stillingen har aldri vært utlyst. Nå skal eks-direktøren organisere sysselsetting av asylsøkere, mens hun ikke maktet det samme på Arbeidsformidlingen.

Generaldirektøren for Arbeidsformidlingen i Sverige, Angeles Bermudez-Svankvist, hadde blant annet problemer med å forstå skillet mellom det offentliges penger og sine private. På to utenlandsreiser ringte og surfet hun på internett for 311.000 kroner og hun lot skattebetalerne finansiere private taxiturer. Men verre, hun leverte ikke det som var forventet av en direktør på Arbeidsformidlingen. I tillegg hadde hun åpenbart problemer med å forstå ansvarslinjene. Da hun ble konfrontert av styret med mistillit, kvitterte hun kjekt:

– Vad gäller mitt förordnande som generaldirektör så är det en fråga för regeringen, inte för styrelsen. Frågan om min framtid ska ställas till regeringen.

Angeles Bermudez-Svankvist var da en av de best betalte i statsapparatet i Sverige. Hun hadde en månedslønn på 142.400 SEK i måneden, bare slått av Forsikringskassens direktør Dan Eliasson (med sine 147.000 i måneden). Til det hadde hun følgende kommentar:

– Jag tycker själv att jag skulle ha den högsta lönen med tanke på hur komplext och utmanade mitt uppdrag är, så jag tycker att det är tråkigt att vara tvåa.

Det endte med oppsigelsen.

Men hva gjør vel det? 

Nå kan Aftonbladet fortelle Angeles Bermudez-Svankvist er tilbake på statsapparatets scene. Denne gang i en spesialstilling på Migrasjonsverket (tilsvarende vårt Utlendingsdirektorat). Den «skreddersydde stillingen» har hun til og med blitt tildelt uten at stillingen har vært utlyst.

Hennes oppdrag denne gangen er å være «virksomhetsutvikler for organisert sysselsetting av asylsøkere».

Godt betalt er det også: 142.400 SEK i måneden.

Innvandring er lønnsom på så mange vis.