Aktuelt

EXTRA – JUST NU

En svipptur innom svenske medier kan gjøre en mer enn skyggeredd på høylys dag. Avisoverskriftene slåss med seg selv med titler som EXTRA og JUST NU, der det handler om drap, slåsskamper, våpenfunn og angrep på "blålyspersonale". Det begredelige er jo bare at det synes å foregå akkurat nå hele tiden i Sverige, og liter tyder på at det kan klassifiseres som noe ekstraordinært.

En mann og en kvinne er døde etter voldskriminalitet i Hallonbergen nord for Stockholm, melder Aftonbladet, der fire personer skal være anholdt. Politiet skal ha løsnet skudd i aksjonen. Den ene av de avdøde ble funnet inne i en leilighet, den andre utenfor. Da politiet kom til stedet var en av dem i livet, men døde kort etterpå. Så langt vet ingen helt hva som har hendt.

Samme avis forteller at i går kveld ble politiet alarmert om rundt 15 ungdommer som lagde bråk i Fittje sentrum i Botkyrka kommune, sør for Stockholm. T-banen ble stengt av og politiet fant en kalashnikov på stedet. Det er usikkert om noen ble skadd, og politiet vet ikke helt hva som har hendt.

Samtidig og samme sted skal en mann ha blitt truet med en pistol som ikke skal ha hatt noe med ungdomsgjeng(ene) å gjøre. Ingen skal være pågrepet.

På fredag ble det rapportert om bråk på Alléskolen i Hallsberg i Örebro, og på mandags morgen var det i gang igjen. Da samlet en gjeng seg på 20-30 personer i nærheten av skolen. Når politiet, med hunder, forsøkte å splitte dem, ble de utsatt for steinkasting og måtte ikle seg hjelmer. Elleve personer, født mellom 1989 og 2001, ble tatt inn til avhør. Hva som var grunnen til bråket kjenner ikke politiet til, ifølge dn.se. Elevene ved skolen ble ifølge Expressen anmodet om å holde seg innendørs.

For seks måneder siden ble et brent kvinnelik funnet i Barslöv i Helsingborg. Hun ble identifisert som en 34-årig trebarnsmor og hennes eksmann ble raskt anholdt for mord. Begge med opprinnelse fra Irak. Nå melder hd.se at politiet har anholdt ytterligere en person i saken, og det jobbes også ut fra teorien om såkalte æresdrap.

Nei, det er alt annet enn hyggelig å være innom svenske medier.