Politikk (nyhetssøk)

Erna vil ikke stoppe Erdogans propaganda

Tyskland sa nei. Nederland og Østerrike det samme. Men på norsk jord er det fritt frem for despoten Erdogans utsendte menn å propagandere for ham, inkludert anti-vestlig propaganda. Norge stiller seg således i samme klasse som Sverige. Hvilket verdisignal er dette, Erna?

En Høyre-Frp-regjering viker unna potensielle konflikter med Tyrkias Erdogan. Regjeringen vil ikke stoppe Erdogans utsendte, Cuma Ictens turné blant tyrkere i Norge. Regjeringen peker på at Icten ikke er en del av Regjeringen i Tyrkia.

– UD er ikke kjent med at tyrkiske regjeringsmedlemmer planlegger å besøke Norge. Vi er gjennom mediene gjort kjent med at en tyrkisk parlamentariker vil besøke Norge. Det er opp til lokale myndigheter og politi å ta stilling til denne typen arrangementer, opplyser pressevakt i Utenriksdepartementet Kristin Enstad til VG.

Icten er altså «bare» parlamentariker, i henhold til UD. Icten er faktisk en del av propagandaapparatet i partiet AKP til Erdogan. Icten har også bakgrunn fra den islamistiske organisasjonen Milli Görüs, og var med i AKP fra partiets oppstart.

SV vil stanse Erdogans menn

SVs stortingsrepresentant Petter Eide, mener derimot at Norge bør gjøre som Nederland og Tyskland.

– Politikere er fengslet, aviser og mediekanaler er stengt og ytringsfriheten er sterkt begrenset. I en slik situasjon vil det være prinsipielt galt å tillate tyrkiske politikere eller myndigheter å komme til Norge og drive valgkamp bare for den ene siden, sier Eide til NRK.

Det er ikke vanskelig å være hjertens enig med Eide.

I Danmark ber statsminister Lars Løkke Rasmussen Tyrkias statsminister Binali Yildirim om å utsette et planlagt besøk. Hvis ikke besøket utsettes, hva gjør Rasmussen da?

«Forrædere» og «vantro»

Icten var en av grunnleggerne av Erdogans islamistiske parti AKP og satt selv fire år i det tyrkiske parlamentet, et system Erdogan nå vil oppløse for å gi seg selv nærmest eneveldig makt. Motstandere av Erdogan får ikke drive valgkamp verken i Tyrkia eller Europa. Så mye for det «demokratiet».

Icten har selv formulert en pamflett der han viser sitt og Erdogans sanne jeg. Norsktyrkeren med kurdisk opprinnelse, Cemal Knudsen Yucel, og leder av Ex-Muslims of Norway, sier til rights.no at Icten er en klassisk konspirator i samme klasse som Erdogan.

I pamfletten beskrives de som ikke støtter Erdogan som «forrædere», og de er «vantro», forteller Yucel. Videre påstås det at «etterretningsagenter» fra «de landene som dere vet», «okkuperer» tyrkisk jord. «De landene som dere vet», er en annen måte å fortelle tyrkere at det snakkes om Vesten, sier Yucel.

Syria-tilstander

Yucel forteller videre at Icten i pampletten påstår at vestlige lands etterretningsagenter «har startet et internasjonalt prosjekt for å skape syriske tilstander i landet vårt». «Globale krefter», altså Vesten,  har «styrket» kurdiske PKK og «venstreorienterte organisasjoner mot Tyrkia». De samme globale kreftene «har startet krig mot sunnimuslimske land», heter det i pamfletten i henhold til Yucel.

Vesten vil skape syriske tilstander i Tyrkia, heter det i pamfletten der Icten propaganderer for Erdogan og mot Vesten.

Ja, dette er jo holdninger som virkelig er et håndslag for integrering.