Islam

De kristne baner vei for islam

Dagens gladnyhet: I Bergen har kristne tatt initiativ til at universitetet i byen skal få en egen student-imam. Jubelen står i taket hos universitetets ledelse, studentpolitikerne og byens største moské med rundt 2 500 medlemmer. Imamen skal forebygge «dårlig psykisk helse» blant studenter. Ja, vi noterte jo ganske nylig at forsvarets nye imam mener at unge kvinner skulle forbli i ekteskap de er tvunget inn i. Slik blir det god helse av!

-Jeg tenkte, vi har studentprest, hvorfor kan vi ikke få en student-imam?

Det er jo genialt! Nybrottstankene tilhører den kristne studentpolitikeren Terje-André Kvinlaug, som stiller som kandidat i årets studentvalgkamp i Bergen 31. mars. Kvinlaug er altså i valgkamp-modus. Den gode kristne unge mannen er på stemmejakt?

Helt fantastisk!

Byen omkranset av de syv fjell har voksesmerter. Moskeer popper opp, kunne vi melde tidligere i år. En riktig gladsak, presentert i Bergens tidende.  Byens desidert største moské, Bergen moské, har dog en del forklaringsproblem, men dette har ikke MSM boret i:  Moskeen har vært utdannelsessenter for ideologien til Bilal Philips, en mann som er så ekstrem at han nektes innreise i en rekke land.

Men pytt, hvem bryr seg om slikt rusk?

Det jubles i Bergen moské. De kristne tilrettelegger for islam. Er det rart styreleder er fornøyd? Faksimile, Dagen.

I Bergen moské står jubelen i taket, her ved styreleder Sajjad Younas:

– Dette er helt fantastisk. En imam kan hjelpe til med alt, på alle linjer.  

Ja, far ringer og du tvinger?

-Det samme som en prest

En imam kan «gjøre det samme som en prest kan for en kristen», fortsetter Younas. Vel, en prest kan vanskelig gå på bakrommet og ordne med ekteskap, skilsmisse, barnefordeling, arv, etc. – på siden av norsk lov. En prest vil nok først og fremst utøve sjelesorg. En imam vil nok først og fremst ha fokus på hva sharia sier. Nettopp derfor mener forsvarets imam at tvangsekteskap, det må du bare leve med. For noe av det Allah misliker aller sterkest, det er skilsmisse, i henhold til tekstene.

Det blir morsommere

Denne unge mannen, Kvinlaug, har mer å by på.

En student-imam må følge strenge retningskrav og UiB sine retningslinjer, det har Bergen Moské stor forståelse for. Vi skal se på ulike løsninger fremover, sier Kvinlaug.

Ja, Kvinlaug har de siste dagene lest seg opp på «moské-islam»? Kan vi se for oss at imamen skal tale for full likestilling, og for homsers udiskutable frihet, eksempelvis?

Rektor på UiB, Dag Rune Olsen, kvitterer med dette:

– Mangfold er en styrke for oss fordi det gir ulike perspektiver. Det er viktig at ulike syn på liv og kunnskap kan stilles opp mot hverandre, sier Olsen.

Olsen er altså positiv til «ulike perspektiv». Noter dere dette jenter. Og også gutter i gifteklar alder.

Et lysglimt

Lederen av Venstrealliansen ved UiB er ikke i glad-modus over en imam til studentene. Andreas Unneland vil aller helst fjerne enhver religiøs aktør på universitetet. Jeg tror Unneland kan ha noe for seg. Trenger man sjelesorg, vet man hvor man går for å få akkurat det.

UiB har for øvrig (selvsagt) allerede et bønnerom. Mon tro hvor mange universitet i Norge i dag som ikke har det. Norge blir altså mer og mer religiøst, og vi ser i hvilken retning: islam og konservative kristne leder an.