Vold og overgrep

Tysklands voldtektskrise (1)

«Som flyktning er det vanskelig å finne en kjæreste», sa 26 år gamle Arif under rettssaken mot ham. Asylsøkeren fra Pakistan stod tiltalt for voldtekt, samt voldtektsforsøk av fem andre kvinner. Tyske myndigheter ser ut til å anstrenge seg for å dekke over den enorme stigningen i seksuelle overgrep mot jenter og kvinner i landet i kjølvannet av Merkels velkommen-hilsen til menn fra Midtøsten og Afrika. (NB! Denne saken inneholder opplysninger fra Frankfurt som i ettertid har vist seg å ikke stemme).

Saken fra Frankfurt viser seg å ikke stemme, skriver Jyllands-Posten 15. februar 2017. Se også oppfølgingssak/beklagelse.

Bilds oppslag vakte stor oppsikt i Tyskland. Politikere reagerte og sosiale medier kokte. Det var bare et problem med nedenstående historie (tekst i kursiv): den er ikke sann.

Dusinvis av arabiske/nordafrikanske menn etterforskes for overgrep mot kvinnelige gjester på barer og restauranter nyttårsaftenen 2016 i Frankfurt. Igjen så man Midtøstens «voldtektslek», taharrush, implementert på europeisk jord.

Stjal og begikk seksuelle overgrep

Ifølge Bild (betalingsmur), samlet rundt 900 menn seg, mange beruset, ved jernbanestasjonen 31. desember 2016. De prøvde å ta seg til området i Frankfurt der den største nyttårsfeiringen foregikk, men ble blokkert av politiet. Dermed tok grupper av menn seg til et annet populært område med barer og restauranter.

Ikke særlig hyggelig stemning i tyske byer. Om dette er organisert av en bestemt gruppering, er uklart.

Her gikk de løs på kvinner på barer og restauranter, for deretter å ta gjesters drinker og drikke dem opp. De stjal også håndvesker, og kastet flasker og raketter.

Politiet: -Er det sant?

Politiet i byen insisterte på at de ikke visste noe som helst om hva som foregikk denne siste kvelden i 2016. Ikke før Bild rapporterte om hendelsene. Hvorfor vitner og ofre ikke fortalte om hendelsene før det var gått over en måned, fremstår som uklart.

Some say the incidents in Frankfurt harken back to those in Cologne, where police covered up the sexual assaults for several days, apparently to avoid fueling anti-immigration sentiments, until local media reported on them. Others question why no cellphone videos or photographs surfaced on social media to corroborate the claims.

Previously, the police in Frankfurt reported only one assault on New Year’s Eve: a 30-year-old migrant from Afghanistan attacked a 25-year-old woman at the Mainufer.

-Ingen rett til asyl

Ordførerkandidaten Volker Stein, formulerer seg slik om hendelsene:  – De som i et vertsland oppfører seg slik det rapporteres om, har ikke bare mistet ethvert krav på vår gjestfrihet, men de har også mistet retten til asyl.

I andre byer nyttårsaftenen er bildet slik, tross massivt politioppbud:

Berlin: Minst 22 kvinner ble utsatt for seksuelle overgrep.

Hamburg: Minst 14 kvinner utsatt for det samme.

Köln: Kun tre kvinner, grunnet massivt politioppbud.

Dortmund, Essen og Hannover: Hundrevis av først og fremst nordafrikanske asylsøkere gikk i klinsj med politiet. Ingen rapporterte overgrep mot kvinner.

Mangelfulle statistikker, hvorfor?

Tyskland er et av verdens mest avanserte samfunn, men like fullt finnes det ikke samlet statistikk over seksuelle overgrep. Myndighetene har gjentatte ganger, som i 2013, blitt kritisert for å underrapportere kriminalitet begått av asylanter. Dette er hva offisielle tall viser:

According to Federal Criminal Police Office (Bundeskriminalamt, BKAdata (page 14), in 2013, migrants (Zuwanderer) committed 599 sex crimes, or an average of two a day. In 2014, migrants committed 949 sex crimes, or around three per day. In 2015, migrants committed 1,683 sex crimes, or around five per day. During the first three quarters of 2016, migrants committed 2,790 sex crimes, or around ten per day.

Ifølge lederen for politiforbundet, finner man kun 10 prosent av alle begåtte seksuelle overgrep i offisielle statistikker. Dette var statistikk fra 2014.

In addition, the BKA data includes only crimes that have been solved (aufgeklärten Straftaten). According to police statistics, on average only around half of all crimes committed in Germany in any given year are solved (Aufklärungsquote).

BKA-dataene inkluderer ikke landets nest mest folkerike by Hamburg, ei heller den mest folkerike delstaten, Nordrhein-Westfalen, som også har svært mange asylsøkere, migranter og innvandrere. I tillegg omskrives kriminelle utlendinger med vage termer, som gjør det vanskelig for publikum å oppfatte omfanget av tilstanden.

Angrep på sykepleier, gjerningsmenn ikke beskrevet

Forsøk på å tilsløre virkeligheten kom tydelig frem da en sykepleier ble overfalt i en park. Politiet gikk ut med disse opplysningene i etterlysningen:  «Flere menn» angrep henne. Hun ble liggende igjen «bevisstløs». Hun var ranet, og det er «indikasjoner på seksuelle overgrep». Vitner bes melde seg.

Ikke et ord om signalement, altså.

Bild formidlet en noe annen versjon samme dag: «I parken ble hun angrepet av fem svarte afrikanere (alder 20 til 30 år). Det sies at en stor mann (over 180 cm), hadde grønne klær. Han hadde store flekker på begge kinnene.»

Forsinkede etterlysninger

I tillegg skjer det ikke sjeldent at politiet venter i måneder med å gå ut med etterlysning av seksualforbrytere. Her er noen få eksempler bare fra januar i år:

Først fire måneder etter overgrep mot en 11 år gammel gutt i Dresden, gikk politiet ut med foto av mistenkte.  Etter over tre måneder gikk politi i Duisburg ut med signalement av mannen som gikk til angrep på kvinne på togstasjonen.

I Essen tok det over fire måneder fra en kvinne ble utsatt for seksuelt overgrep, til politiet gikk ut med foto av antatt gjerningsmannMerk dette: En dag etter at fotoet gikk ut til publikum, ble mannen arrestert.

I Karlsruhe skjedde dette: En tunisisk mann meldte seg for politiet etter at politiet gikk ut med foto-etterlysning av han. Mannen var mistenkt for seksuelle overgrep mot fem kvinner. Da gikk politiet ut med oppfordring til mediene om å slette alle bilder av mannen.

-Ikke lett å få seg kjæreste

I tyske rettslokaler pågikk det mange voldtektssaker mot migranter og asylsøkere i januar. En av dem omhandlet en pakistansk asylsøker, Asif M (26), som mente han var offeret:

«Som flyktning er det vanskelig å finne en kjæreste.»

Ja, og det blir nok ikke lettere når tyske jenter og kvinner, og også gutter, voldtas. Avstanden skaper de altså selv, og de ødelegger for de som faktisk ønsker å være fullverdige, lovlydige borger av landet.