Aktuelt

Syriske brødre dømt for voldtekter av barn

Tre brødre og asylsøkere fra Syria er dømt for seksuelle overgrep mot 13 år gamle jentebarn i Haugesund. Dommen er på fire år og tre måneder for hver av dem. Den eldste av brødrene på 24 år er far til tre barn i Syria. Retten trodde ikke på deres påstander om at de trodde jentene var lang eldre.

Jentene ble utsatt for seksuelle overgrep gjennom en hel natt i mai i fjor i brødrenes leilighet i Haugesund.  Brødrene kom til Norge som asylsøkere.

Den ene 13 år gamle Haugesundsjenta og venninnen på samme alder fikk kontakt med de unge syrerne på sosiale medier, og avtalte å møte de to yngste brødrene i byen. I Byparken inviterte brødrene dem hjem til leiligheten sin, der også den eldste broren befant seg. Jentene og brødrene hørte på musikk, spiste, og jentene fikk servert hver sin øl, melder Haugesund avis (betalingsmur).

Gjennom natten voldtok alle tre brødrene den ene 13-åringen, i henhold til tiltalen. De to yngste erkjenner samleie, men hevder det var frivillig og at de trodde hun var over 18 år. Den eldste broren nekter seksuell omgang med henne, men DNA-spor etter han i jentas underliv viser noe annet.

De to yngste brødrene er også tiltalt for å ha «befølt eller kysset» brystene til den andre jenta.

Det nye Norge…. Jentebarn utsatt for voldtekter av tre syriske brødre.

Dømt for voldtekt

Alle de tre brødrene er nå dømt av Haugaland tingrett til fengsel fire år og tre måneder for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.

I tillegg dømmes alle til å betale erstatning på 100 000 kroner hver til den ene jenta som ble voldtatt. Retten mener det er en stor risiko at hun vil få senskader av overgrepene etter at alle mennene hadde samleie med henne.

Hvorvidt brødrene får opphold i Norge, sies det ikke noe om.