Aktuelt

Tre syrere tiltalt for voldtekt av 13-åring

Tre syriske brødre er tiltalt for å ha voldtatt ei 13 år gammel jente i Haugesund gjennom hele natten i mai i fjor. Brødrene var da i alderen 19, 20 og 24 år og omtales som flyktninger.

Den 13 år gamle Haugesundsjenta og ei venninne fikk kontakt med de unge syrerne på sosiale medier, og avtalte å møte de to yngste brødrene i byen. I Byparken inviterte brødrene dem hjem til leiligheten sin, der også den eldste broren befant seg. Jentene og brødrene hørte på musikk, spiste, og jentene fikk servert hver sin øl, melder Haugesund avis (betalingsmur).

Det nye Norge…

Gjennom natten voldtok alle tre brødrene den ene 13-åringen, i henhold til tiltalen. De to yngste erkjenner samleie, men hevder det var frivillig og at de trodde hun var over 18 år. Den eldste broren nekter seksuell omgang med henne, men DNA-spor etter han i jentas underliv viser noe annet.

De to yngste brødrene er også tiltalt for å ha «befølt eller kysset» brystene til den andre jenta. Saken går for domstolen i tre dager.