Innvandring

Slapp inn over 400 migranter med bånd til terror

Angela Merkels velkommen-kultur, førte til at over 400 av migrantene som kom i 2015 og 2016 mistenkes av det føderale politiet å ha bånd til terror. Myndighetene visste eksempelvis om en konkret asylsøker rekrutterte for Den islamske staten på et asylmottak, men ingenting ble gjort. Konsekvensene kan bli katastrofale. Det vitner saken om jihadisten Salihi om.

Allerede rundt et halvt år før Merkel ønsket verden (Midtøsten særlig) velkommen til Tyskland, kjente tyske myndigheter til at jihadister befant seg i den begynnende migrasjonsstrømmen. Men advarslene ble ignorert.

Etterforsker over 400 asylsøkere

Men virkeligheten innhentet Tyskland. Nå etterforsker nasjonalpolitiet over 400 asylsøkere som kom i 2015 og 2016 for terror-tilknytning.

En syrer som søkte asyl i 2014, Walid Salihi (18), rekrutterte jihadister for Den islamske staten på et asylmottak i Recklinghausen. Myndighetene snudde ryggen til hva som foregikk.  Et halvt år senere ransaket de bopelen til Salihi. Hva fant de? En pistol. Likevel ble ikke Salihi deportert.

Ikke nok med det: Senere viste det seg at mellom 2011 og 2015 hadde Salihi brukt syv ulike identiteter da han søkte asyl ikke bare i Tyskland, men også i Østerrike, Italia, Romania, Sverige og Sveits. I tillegg hadde han begått kriminalitet i en rekke av de nevnte landene, som ran, fysiske overfall og brudd på våpenloven.

Seksuelt angrep

Denne Salihi ble også arrestert i 2014 i Köln etter at han gikk til seksuelt angrep på en kvinne på et diskotek. Samme måned gikk han til angrep på en hjemløs mann, og han angrep også en tilfeldig forbipasserende. I tillegg prøvde han å kvele en annen asylsøker på asylsenteret.

Da kommer det som ikke overrasker: Politiet sporet mobilen hans til Köln 31. desember 2015, der masseovergrepene mot kvinner skjedde.

Allahu akbar!

Man må nesten gni seg i øynene, for nå skal vi til Paris. 7. januar i år stormet Salihi en politistasjon i 18. arrondissement i Paris mens han skrek Allahu akbar. I hånden hadde han en slaktekniv, han vaiet Den islamske statens svarte flagg og hadde tilsynelatende et bombebelte festet på kroppen.

Da ble han skutt og drept.

Asylsøker angivelig fra Syria, voldsmann, og IS-rekrutterer på asylmottak i ulike europeiske land, ble til slutt skutt og drept da han stormet politistasjon i Paris.

En tidligere kjenning av Salihi fra hans asyltid beskriver han slik: «Han var veldig aggressiv, spesielt når det kom til religion. For ham var alle ikke-troende uten verdi og måtte dø.»

Det hører selvsagt med til en slik historie, at hvem denne Salihi egentlig var, se det finner muligens myndighetene aldri ut.

Ja, wir schaffen das, Angela Merkel? Det er jo bare å peke på at terroristen på julemarkedet i Berlin før jul, hadde skaffet seg 14 ulike identiteter og shoppet sosialbidrag i ulike kommuner før han også ble skutt og drept.

Hva sa de?

Benektelsen stod i front, endog i toppledelsen hos sikkerhetstjenester i Tyskland, i lang tid før det falske bildet måtte gå i tusen knas.

Her er et knippe sitat:

At the time, leading German security experts insisted that the Islamic State would not send jihadists to Europe. In October 2015, for example, Holger Münch, President of the Federal Criminal Police (Bundeskriminalamt, BKA), said: «We do not have a single case yet in which it has been confirmed that members of a terrorist group from Syria or Iraq have come here to Germany specifically to commit attacks.»

Münch also said: «If you look at the risks you face by coming to Germany via the Mediterranean Sea, I think there are simpler ways to get here if you plan to do so, and you do not need a stream of refugees.»

Gerhard Schindler, President of the Federal Intelligence Service (Bundesnachrichtendienstsaid: «It is unlikely that terrorists will use the dangerous boat route across the Mediterranean to get to Europe.»

German political scientist Peter Neumann, who is Director of the International Centre for the Study of Radicalisation and Political Violence at King’s College in London, said:

«There is not a single shred of evidence, proven evidence, that an Islamic State sympathizer has been smuggled to Europe. There is even less evidence that this has been an active strategy of the Islamic State. It is important that politicians do not express their own opinions and strengthen the public’s fears.»

Neumann also said:

«In recent weeks there have been a series of Islamic State videos in which it was quite clearly stated that supporters of the Islamic State should remain in the Islamic State and that they should not try to emigrate, and that this active infiltration strategy, about which is sometimes reported, is non-existent.»

Norge ikke unntatt

Nå vet de altså bedre? Vi som kritisk følger med, har jo registrert at majoriteten av terroristene i Paris november 2015, hadde kamptrening hos Den islamske staten, før de tok seg inn i Europa i asylstrømmen samme år.

Hvilken misere politikerne har påført ulike befolkninger i Europa, inkludert i Norge. Eksempelvis avslørte HRS at når asylstrømmen høsten 2015 var på sitt høyeste, foretok politiet såkalt miniregistrering – som ikke på noen måte avklarer identiteten til asylsøkeren – og sendte dem videre ut i landet. Det etter at politiet fant IS-relaterte bilder og videoer i asylsøkeres mobiltelefoner og nettbrett.

Hva morgendagen vil bringe er umulig å svare på.

Germany Downplayed Threat of Jihadists Posing as Migrants