Aktuelt

Seks utenlandske menn antastet tre jenter

Seks utenlandske menn antastet tre jenter i Ølen i helgen. De er siktet for seksuell handling uten samtykke. Lensmannen får seg imidlertid til å si at mennene "virker godt integrert".

De seks mennene (i alderen 17-25 år) som er anklaget for å ha antastet tre tenåringsjenter i Ølen nekter for å ha gjort noe straffbart, melder BT.no.

Jentene har fortalt at de ble utsatt for uønsket beføling. Mennene er siktet for seksuell handling uten samtykke, men hør så hva fungerende lensmann Arild Austrheim ved Etne og Vindafjord lensmannskontor klarer å lire av seg:

– Hva kan du si om de seks mennene som er siktet?

– To av dem bor i Ølen-området, mens resten holder til i Haugesund og Tysvær. De er av utenlandsk opprinnelse, men de er ikke asylsøkere. De snakker godt norsk, har bodd i Norge i mange år og virker godt integrert. Ingen av dem er kjent for politiet fra før, sier Austrheim.

Virker godt integrert? Kan noen fortelle denne lensmannen at å antaste jenter i 15-16 års alderen ikke under noen omstendigheter bør omtales i samme vending som «godt integrert»? Hadde mennene vært av norsk opprinnelse ville lensmannen neppe uttrykt noen «forståelse» av noe slag.

Politiet etterlyser nå vitner i sakens anledning.