Aktuelt

Merkels asylsøkere strømmer inn i Frankrike

Angela Merkels fatale asylpolitikk medfører nå åpenlyse problemer for nabolandene. Avviste afghanske asylsøkere i Tyskland tar veien videre til blant andre Frankrike. 50 – 100 «Merkel-asylsøkere» kommer daglig til Paris nå.  Et nyopprettet asylmottak er allerede overfylt, og myndighetene frykter nye «jungler» som den vi husker fra Calais. Hva med permanent grensekontroll – også i Norge?

Jo da, Angela Merkel angrer på sin katastrofale håndtering av asylpolitikken, eller velkomsthilsenen, i 2015.  Konsekvensene var at 890 000 personer tok seg til Tyskland dette året, og mange av dem uten beskyttelsesbehov. Innenriksminister Thomas Maiziere vil sende illegale innvandrere tilbake til Hellas, men så enkelt er det ikke. Folk tar beina fatt og ender opp i eksempelvis Paris, skriver Den korte avis.

«Merkel-asylsøkere»

Flere lands regjeringer burde vurdere å sende regningen for asylankomster til Merkel. Som Frankrike, som nå altså opplever at 50 – 100 afghanere ankommer Paris daglig. Fra Tyskland. Mottakskapasiteten er på bristepunktet.

Dette er Europa. Slik så det ut i Calais inntil myndighetene tok grep. Nå frykter man liknende tilstander andre steder i landet.

Samtidig burde nok både Danmark og Norge innføre permanent grensekontroll. Jeg kjørte til Danmark i romjulen og opplevde noe nytt: Hver annen bil ut av Norge ble sjekket på Svinesund av svenskene. Jeg ble spurt om hvor jeg skulle og hvor lenge jeg skulle være borte, mens øynene til kontrolløren (toller), sveipet rundt i bilen.

På broen over Øresund, var det ingen kontroll på dansk side. Da jeg tok ferja hjem fra Helsingør til Helsingborg ble hver eneste bil stanset på svensk side. Svenskene har altså strammet opp grensene sine.

Skuffet kunne jeg konstatere at det var ingen kontroll på norsk side av Svinesund. Med alle avviste asylsøkere og illegale innvandrere i dagens Europa, kan ikke dette kalles forsvarlig.

Et land uten kontroll over grensene sine, har heller ikke kontroll over fremtiden.