Aktuelt

Anti-terroraksjon i Østerrike: bakkestyrker på 800 offiserer

I en storstilt anti-terroraksjon i morgentimene i dag i blant annet Wien og Graz har flere boliger og minst en moské blitt aksjonert mot. Det skal ha blitt foretatt en rekke arrestasjoner. 800 offiserer deltok som bakkestyrker.

Dem koordinerte anti-terroraksjonen i Østerrike er rettet mot antatte terrorceller som kan ha tilknytning til IS.

I morgentimene i dag gikk over 800 offiserer til aksjon på en rekke steder, ikke minst i hovedstaden Wien og landets nest største by Graz. Flere boliger og minst en moské ble gjennomsøkt i Graz. Det meldes at ni personer ble arrestert i Graz, mens en klarte å stikke av.

På fredag arresterte østerrisk politi en tenåring i Wien, omtalt som Lorenz K., mistenkt for terrorplanlegging. Han skal være født og oppvokst i Østerrike med foreldre fra Albania. Han er en kjenning av politiet, men da for mindre kriminelle handlinger. Politiet ble varslet fordi Lorenz K. nylig flyttet inn i det som omtales som et radikalt albansk-islamistiske miljø. På søndag ble det foretatt ytterligere arrestasjoner av personer i Tyskland som politiet mener er medhjelpere til Lorenz K. Østerrikes innenriksminister Wolfgang Sobotka meldte da at politiet ville foreta «flere husransakelser» og «flere avhør», ikke minst ut fra mistanken om et etablert nettverk både til Tyskland og andre deler av Europa.

Politiet avviser derimot at morgentimenes storstilte anti-terroraksjonen har noen forbindelse til arrestasjonen av Lorenz K.