Islam

Norsk tenketank samarbeider med islamister

Ingen medier letter på øyelokket over at den politiske liberalistiske tenketanken Civita aktivt samarbeider med ytterliggående krefter i moskémiljø. Islamic Cultural Center (ICC) er en direkte avlegger av det religionsfascistiske pakistanske partiet Jamaat-e- Islami. Sammen med Civita har ICC utarbeidet et notat som hevder at muslimer vil bli bedre integrert dersom de får tilgang til rentefrie lån i tråd med islamsk lov. Verdikompasset til Civita fremstår (igjen) som rammet av den fatale relativiseringen til de vettløse globalistene.

Islam vokser raskt i Europa, og dermed også sharialån, forteller forfatteren av Civitas notat, Torkel Brekke. Brekke peker på Storbritannia og Sverige som lysende gode eksempler på dette. Vi som har fulgt med på islamiseringsprosessene i Europa, vet at han har rett i sistnevnte – i negativ forstand. Islamiseringen av nevnte land er åpenbar for enhver som gløtter på gatebildene der i storbyene.

Kommer ved hjelp av liberalistene til en by nær deg.

Kommer ved hjelp av liberalistene til en by nær deg. Her Washington.

Nå vil Civita, anført av Torkel Brekke, at Norge skal gå den samme islamiserende veien. Til å hjelpe seg med å få fortgang i prosjektet, har Brekke og co strukket ut hånden til islamistene i Islamic Cultural Center. Liberalister og islamister altså hånd i hånd. Det er knapt til å fatte. Men bare knapt.

Erogen sone og djevelens agent

For er det noe Civita generelt og Brekke spesielt har utmerket seg som gjennom årene, er det denne nærmest totale mangelen på forståelse av sin egen samtid. Som å tro at det er fattigdom som fører til terror – til tross for at undersøkelser viser at dette perspektivet for lengst har totalhavarert. Som å tro at religion og kultur ikke har betydning for integrering, til tross for at «alle vi andre» for lengst har forstått at det nettopp er der problemet er begravd.  Som å mene at det er blitt «politisk korrekt å insistere på at religiøse minoriteter må tilpasse seg stadig snevrere sekulære verdier». Stadig snevrere verdier, altså, å skulle mene at man ikke skjærer i friske guttebarn. Med slike holdninger blir det en selvfølge at man også stritter hardt imot å ville åpne ansiktene i gatene våre ved å fjerne ansiktsmasker av ulike varianter.

Eksemplene er langt flere, men nå ser vi litt på den nye samarbeidspartneren ICC. ICC en direkte avlegger av ideologien til den fremste islamske mørkemannen i Pakistans historie, Maulana Maududi (1903-1979). Maududi, som var født i India, stiftet og ledet det religionsfascistiske partiet Jamaat-i-Islami i 1941, et parti med mål om å detaljstyre samfunnet etter shariaprinsipper på alle nivå. Maududi formulerte seg blant annet slik om islams grunnprogram: «Islam ønsker å utslette alle stater og regjeringer overalt på jordens overflate som er motstander av islams ideologi og program, uansett hvilket land eller nasjon som styrer det.» Veldig liberalistisk, ikke sant?

ICCs åndelige leder Maududi forfekter sitt syn på kvinner slik: Hun skal dekkes helt til, for hennes øyne er en «erogen sone» som kan lede til hor. Derfor skal hun heller ikke bruke parfyme. Lukten kan friste menn til utenomekteskapelig sex. Også kvinnens stemme kan lede til hor, den er «djevelens agent». Maududi befaler også at hun ikke må bruke sko med hæler. Klakkende hæler tiltrekker menns oppmerksomhet.

Det er viden kjent at Maududis ideologi er en inspirator for Taliban og Al-Qaida. Begge kjent for sitt liberalistisk syn på hvordan et samfunn best innrettes.

Da Dronning Sonja kom på besøk

Det var da også nettopp dette som fikk Aftenpostens grand old man, forfatter og journalist Halvor Tjønn, i sin tid til å definere disse kreftene som fascistiske.  Da handlet det om at vår kjære Dronning besøkte denne moskeen og ingen menn kunne ta i hennes hånd. Den er å regne som en «erogen sone», den óg.

Moskeen Islamic Cultural Center har aldri lagt skjul på hvor den henter sin ideologiske inspirasjon: Fra Jamaat-e-Islami i Pakistan, en organisasjon som ansees å være en ekstrem gruppe i ytterkanten av det religiøse og politiske landskap.

Da det norske kongehuset mandag for første gang noensinne skulle besøke en muslimsk menighet i Norge, var det nettopp Islamic Cultural Center som ble valgt. Det er uklart om dronning Sonja var klar over båndene mellom Islamic Cultural Center i Oslo og religiøse yttergrupper i Pakistan.

Nå anbefaler Civita og ICC at det iverksettes shariafinans i Norge, og det faderlig fort, for ellers går integreringen av muslimer rett vest.

Civita har blant annet fått ICC til å hjelpe dem med en spørreundersøkelse blant muslimer i moskeer og studentorganisasjoner. Som kjent er folk i slike miljø mer shariamotivert enn andre muslimer.  Så at resultatet ble slik, overrasker ikke meg:

  • Ni av ti mener det er et problem at rentefrie lån ikke finnes i Norge.
  • Åtte av ti sier at de er villige til å betale mer for rentefrie lån.

Jeg finner det bekymringsfullt at en liberalistisk tenketank fortsetter med denne mildt sagt naive tilnærmingen som støtter oppunder krefter som vil avvikle det frie, åpne demokratiet. Dette er etter min mening ikke en håndsrekning til «hverdagsmuslimer». Som en kuriositet kan jeg føye til at jeg sommeren 2015 lånte et ungt muslimsk ektepar (studenter) penger slik at de kunne kjøpe sin første bolig. Med renter. La meg si det slik: De var entydig takknemlige for hjelpen til å klare å etablere seg uten egenkapital. Men svinekjøtt, se det takker de pent nei til, og det er da også uproblematisk. Da henter vi heller frem pinnekjøtt på julaften.

Civita og ICCs notat