Redaksjonelt

Samtaler om livet: Hege Storhaug

Hege Storhaug møter Aftenpostens Finn Skårderud til samtale om livet tirsdag 1. november klokken 18.00 på Latter.

Aftenposten-spaltist Finn Skårderud møter kjente mennesker med mye på hjertet i serien «Samtaler om livet» og neste person ut er vår Hege. Arrangementet finner på sted på Latter på Aker brygge klokken 18.00 tirsdag 1. november. Billetter kan kjøpes her.

Aftenposten presenterer arrangementet og Hege slik:

Hege Storhaug er en norsk journalist, forfatter og politisk aktivist som jobber som informasjonsleder i stiftelsen Human Rights Service. Storhaug har engasjert seg i samfunnsdebatten omkring spørsmål knyttet til tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, islam, islamisme og integrerings- og innvandringspolitikken generelt. Storhaug har tidvis kommet med svært kritiske uttalelser om islam, noe som har bidratt til å gjøre henne meget omstridt. I samtale med Finn Skårderud snakker hun om hvor hun henter det brennende engasjementet fra og om hvorfor hun orker å stå i stormen. Møtet er det andre i serien «Samtaler om livet». Her møter Aftenposten-spaltist Finn Skårderud kjente mennesker med mye på hjertet. Velkommen!

– Hege Storhaug er en av de mektigste mediepersonene i Norge. Det er alltid interessant og relevant å utforske makt, og ikke minst disse mektiges egne refleksjoner om egen makt, sier Finn Skårderud til Oslo By.

Hege mener at islamdebatten har blitt mer nyansert med årene og gir særlig ros til de unge muslimske kvinnene som etterhvert har kommet på banen samt de nye, sekulære eller eks-muslimske stemmene:

– Debatten har fått langt flere kritiske røster de siste få årene etter at det er blitt mer og mer åpenbart at islam og den medfølgende æreskulturen (trussel- og skamkultur), tærer på frihetsverdiene våre. Jeg er spesielt glad for at unge kvinner gir beskjed om at den personlige friheten skal trumpe ekstrempatriarkalsk tankesett, tankesett som ikke minst er arven etter Muhammed som religionspolitisk stammeleder. Likeledes er jeg svært glad for standhaftige, kloke og modige menn som Walid al-Kubaisi, Mahmoud Farahmand og Cemal Knutsen Yucels bidrag, svarer Storhaug.

På spørsmål om vi får se en ny side av Hege på Latter, får vi en grei påminnelse om at det er fordeler og ulemper ved alt:

– Vel, det er vel mediene som skaper personer – på (overdrevet) vondt og (overdrevet) godt. Jeg er takknemlig for bildet som er skapt av meg, for jeg ligger stort sett veldig godt an til å overraske i personlig møte med folk, er min erfaring, sier Hege Storhaug.