Aktuelt

Organisasjoner: Hent flere til Norge

Oppfordrer Regjeringen til å hente flere asylsøkere til Norge.

Mens migrantene presser seg på til Europa og returene av dem med avslag ikke fungerer, så nekter en rekke av de såkalte frivillige organisasjonene å forholde seg til realiteten.

I et felles brev til statsminister Erna Solberg (H) ønsker organisasjonene NOAS, Norsk Folkehjelp, Amnesty International, Caritas, Flyktninghjelpen, CARE, Atlasalliansen og Mellomkirkelig råd at Regjeringen skal hente 2.000 migranter fra Hellas og Italia til Norge. I tillegg ønsker de at andelen syriske kvoteflyktninger skal økes med 500.

Argumentet er at mottaksplasser som ble akuttopprettet i fjor, nå står tomme. Da har vi kapasitet, fastslås det. Mer penger til statsbudsjettet, forlanges det.

Det vises videre til at Regjeringen har sagt ja til EU med å fordele flyktninger etter kvoter, men budsjettlekkasjer tyder på at det satses mer på returer enn på å hente flere asylsøkere til Norge, sier NOAS.

ABC Nyheter