Terrorisme og ekstremisme

Frykter over 500 potensielle terrorister

Den tyske innenriksministeren forteller at landet huser minst 520 «potensielle angripere» som kan utføre terrorhandlinger alene eller som medlem av en gruppe. I tillegg anses 360 personer som tett knyttet til de potensielle terroristene. Både fanatiske ensomme ulver og utenlandske terrorgrupper anses som en betydelig fare for Tyskland nå.

Vi rapporterte nylig at antall rettssaker knyttet opp mot terror, har eksplodert de siste få årene i Tyskland. Belastningen er stor på rettsapparatet, og et reelt spørsmål er hvor lenge staten vil klare å holde tritt med utviklingen. Det handler om tiltaler mot tilbakevendte IS-soldater, jihadist/salafist-predikanter og selvutnevnt sharia-politi. I 2013 ble det ført fem saker om slike forhold. Så langt i år snakker vi om hele 130 rettssaker.

Ressursbruken er mer enn stor, både økonomisk og menneskelig, i disse sakene. Det samme spørsmålet om hvordan staten skal klare å holde tritt med den eskalerende utviklingen, kan stilles ved den siste uttalelsen til innenriksminister Thomas de Maiziere om alle de antatte terroristene som kan slå til mot Tyskland.

Hvor lenge klarer myndighetene å holde tritt med utviklingen?

Hvor lenge klarer myndighetene å holde tritt med utviklingen?

Germany’s interior minister has warned that the country is home to more than 500 Islamic militants who could be capable of carrying out assaults on their own or as members of «hit teams.»

Speaking in an interview with Bild newspaper, Thomas de Maiziere said there were currently at least 520 «potential attackers» in the country, which has been on edge since two Islamic State-inspired attacks in July.

He said another 360 «relevant» people were known to police because of their close proximity to the potential attackers.

Angela Merkels velkomsthilsen i fjor har selvsagt gjort situasjonen mer ustabil.

«The terror threat now stems from foreign hit teams as well as fanatical lone wolves in Germany,» de Maiziere said in the interview ahead of the 15th anniversary of the 9/11 attacks in the United States, which were partly coordinated from Germany.

«The hit teams are secretly smuggled into Europe and prepare their actions without being noticed, as we saw with the attacks in Paris and Brussels,» he added. «But it’s even more difficult to uncover the fanatical lone wolves. Unfortunately, there is a real and present danger from both threats.»

He said security authorities were doing everything possible to monitor «the potential terrorists» and noted that there have been more investigations and arrests this year. Despite their efforts, he said, «the authorities are assuming there are undiscovered lone wolf terrorists out there.»

I sommer opplevde Tyskland to terrorangrep, på et tog ved Wuerzburg og på musikkfestival i Ansbach.