Aktuelt

16-åring planla bombeangrep

Politiet i Köln har avdekket at en 16-årig syrisk flyktning planla et bombeangrep. Instruksene mottok han via Internett.

Den 16-årige syriske flyktningen ble arrestert av politiet i Köln på tirsdag etter at de avdekket at han, eventuelt sammen med andre, planla et bombeangrep via instrukser på Internett, melder Welt.

På en pressekonferanse fortalte politiet at de har avdekket at 16-åringen har mottatt «konkrete instrukser» for å bygge bomber. Det er ikke kjent hvor angrepet eventuelt skulle finne sted. Politiet mener gutten er en fare for rikets sikkerhet.

 

Radikalisert på kort tid

Ifølge politiet skal 16-åringen ha blitt radikalisert på kort tid. Gutten og familien, mor, far og en søster (13), skal ha vært i Tyskland i åtte måneder. De bor på et asylmottak.

Faren til den pågrepne har uttalt at hans sønn «var litt deprimert, men ellers ufarlig».

Politiet skal ha blitt varslet av en som overhørte 16-åringens bønn i en tyrkisk moské. Her skal IS-tilknytning ha kommet frem.

Gutten skal ha isolert seg og var stadig på ferden om natten. Politiet skal tidligere, i juni, hatt gutten i søkelyset, etter bekymringsmeldinger, men en gjennomgang av hans mobiltelefon og nettbruk tilsa da ingen tilknytning til islamister. Denne gangen fant politiet flere holdepunkter for IS-tilknytning, samt at de avdekket at flere unge bruker betydelig tid i moskeen. Politiet sier deres oppførselen har «endret seg betydelig i løpet av tre måneder» og snakker om «turboradikalisering».

Høy beredskap

 

 

Ifølge Welt har tyske myndigheter lenge vært i beredskap på grunn av mistenkte ekstremister.

Bare i forrige uke ble tre syrere arrestert i Schleswig-Holstein som IS-medlemmer. En av dem skal ha blitt lært opp til håndtering av våpen og eksplosiver. Politiet har tidligere bekreftet at terroren i Würzburg (en 17-årig flyktning angivelig fra Afghanistan gikk til angrep på et tog med kniv og øks) og Ansbach (27-årig asylsøker fra Syria som utførte et selvmordsangrep på en musikkfestival) ble utført av islamister.