Integrering og integreringspolitikk

Mer sexy i burkini

Lily Bandehy har for første gang møtt en burkinidame i svømmehallen. Hun innrømmer det glatt - kvinner i burkini kan være mer sexy enn kvinner i bikini eller badedrakt. Derfor blir den religiøse tildekningsargumentasjonen meningsløs. For øvrig tenner også kvinner på menn, derfor forlanger Bandehy at menn, i likestillingens navn, ikler seg burkini.

I dag var jeg på Bislett for å ta en svømmetur. Det er alltid hyggelig å være på gamle Bislet Bad. Gamle bygninger, rikelig lys fra taket, hvite marmorvegger og det lyseblå bassenget. Etter noen svømmetak går jeg ut for å sette meg i boblebadet og slappe av. Det er en kraftig mann med skjegg og badebukse som sitter i boblebadet. Jeg glir inn og setter meg i det varme vannet og ser rett frem. En kvinne i burkini reiser seg fra vannet og setter seg på den hvite kanten av boblebadet. Det er første gang jeg ser en kvinne med burkini.

Kvinner er mer sexy i burkini

Den mørkeblå burkinien strammet rundt de runde, unge puppene hennes. Brystvortene er tydelige under den mørke burkinien. Det samme er navlen og låret. Hun miner meg om de gamle James Bond-filmer, da Ursula Andress kommer ut av vannet i sin Afrodite-kropp. Denne unge kvinnen minner meg om filmen og om havfruen, bare uten hår.

Skjermbilde 2016-08-05 10.53.59

Håret som er samlet i burkinihetta får frem hennes former. Hun er mer sexy og tiltrekkende enn alle de bikinikledde damene i bassengene. Vi kan ikke se brystvortene til andre kvinner i bikini, men det er hun i burkini som gjør at mine tanker flyr avgårde og ser alle havfruer i sin nakenhet.

For første gang ser jeg at burkinien er absurd i den religiøse konteksten. Burkini dekker kroppen, men formene er der. Kvinneformene er tydelige og mer sexy enn i vanlig badedrakt. Som en oppblåsbar dukke i mørkblå eller sort. Den virker mot sin hensikt.

Menns kropp

Mannen hennes er dobbelt så gammel som henne. Han har bare på seg badeshorts.

Hvorfor amputerer den muslimske mentaliteten kvinnelige følelser?

Kvinner har også samme seksuell kraft, behov, fantasier og følelser og de kan bli forstyrret av en mannlig kropp. Menn har ikke enerett på seksualitet eller fantasier. Så kvinner kan se en manns kropp og fantasere og den mannlige kroppen – som kan hindre deres nærhet til Gud.

Kvinner dekker seg for mannens skyld. Mannen må dekke seg for kvinnens skyld. For å unngå synd. Hvis muslimer skal unngå synd er det viktig at begge kjønn dekker seg til.

Det betyr at Omar ikke tåler Ajeshas navle og Ajesha må gå i burkini. Vi må forstå at Aisha har følelser også og ikke tåler å se overkroppen til Omar. Så Omar må dekke seg til også for Ajeshas skyld. Hvis det er likestilling, må vi akseptere kvinners seksualitet, følelser og fantasier. Hvis det er likestilling skal muslimsk menn også gå med burkini.

Det eneste problemet er at menn i burkini ikke er så sexy som kvinner i burkini.

Først publisert på Bandehys blogg.

Tillegg av Rita Karlsen:

For øvrig har en «burkini-dag» for muslimske kvinner i et badeland i Frankrike utløst en rekke negative reaksjoner, også blant politikerne, melder CNN. Arrangementet, som er organisert av en en gruppe som kaller seg Smile 13, inviterer til en slik burkini-dag den 17.september på Speedwater Park i nærheten av Marseille. Smile 13 hevder at «målet med burkini er nettopp ikke å friste, fordi det er et løst antrekk.» Videre hevder Smile 13 at det er sikkert at kvinner som vandrer rundt i bikini er mer utsatt for voldtekt.

Vi ser hvilken vei det går?