Aktuelt

Tysk politiker løy om voldtektsmenn

En venstreorientert tysk politiker ble gruppevoldtatt av innvandrermenn, men løy til politiet om overgriperne. Hun fryktet at sannheten kunne nøre opp om rasisme.

Faksimile fra Daily Mail

Faksimile fra Daily Mail

Den venstreorienterte politikeren Selin Goren (24), talsperson for ungdomsbevegelsen Solid, ble angrepet av tre menn i januar i byen Mannheim i Tyskland og tvunget til å utføre oralsex. Etter voldtekten gikk hun til politiet, men der oppgav hun uriktige opplysninger om voldtektsmennene. Hun hevdet at hun bare var blitt ranet og at overgriperne snakket tysk. I realiteten snakket de arabisk eller farsi.

Gorens motivasjon var at hun, som flyktningeaktivist, fryktet at sannheten kunne gå utover innvandrere i Tyskland.

Nå har hun fortalt Tysklands Spiegel hvorfor hun løy, melder Daily Mail. Etter hennes løgnaktige politiavhør i slutten av januar angret hun seg. Ikke minst fordi en venn fortalte henne at også en annen kvinne var blitt voldtatt i området – men at denne kvinnen hadde trukket tilbake anklagen. Så hun dro tilbake til politiet for å fortelle den virkelige historien.

Nei, det kan ikke være enkelt for de faktaresistente å ta virkeligheten innover seg slik den er. Men når selv et overgrep på en selv ikke får en til å tenke, da kan en begynne å lure på om det er håp.

Opprinnelig kilde: Die Welt: Lieber Schweigen als Migranten in Verruf bringen?