Skyting på kjøpesenter i München, lokale medier melder om flere drepte

Det meldes nå at minst åtte er drept i terrorangrepet i München. Politiet har mistanke om at det dreier seg om tre gjerningsmenn, men ingen er foreløpig pågrepet. Det er imidlertid ingen indikasjoner på at det dreier seg om et islamistisk angrep, i stedet tyder meldinger på at vi står overfor et høyreekstremt terrorangrep. Saken oppdateres fortløpende.

Det meldes nå at minst åtte er drept i terrorangrepet i München. Flere er hardt skadet. Politiet i München skriver på sin Facebook-side at det er mistanke om tre gjerningsmenn. Tysk politi sier at de tror det er et terrorangrep. Avisen Sueddeutsche Zeitung gjør imidlertid oppmerksom på at det i følge politiet ikke er noen indikasjoner på at det er islamister som står bak, i stedet tyder meldinger på at det er et høyreekstremt terrorangrep.

Det tyske nyhetsbyrået DPA siterer politiet på at de forventer at antallet drepte vil stige. Lokale medier siterer politiet på at det er en «akutt terrortrussel», melder BBC.

Byens største togstasjon er stengt og militære er utkommandert i gatene.

Nyhetsbyrået Ritzau melder at det har vært skuddepisoder på tre forskjellige steder, men opplysningen er ikke offisielt bekreftet.

En talsperson for tysk politi har uttalt at det dreier seg om en større hendelse og i følge BBC skal politiet være av den oppfatning at det er mer enn en gjerningsmann.

Selve skuddløsningen skal nå være over. Gjerningsmannen/mennene er fremdeles på frifot, og politiet ber folk om å holde seg innendørs.

Twitterkontoen til Conflict News har offentliggjort et videoopptak av det som skal være (en av) skytteren(e).

Senest for to dager siden uttalte den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière at sikkerhetssituasjonen i Tyskland er alvorlig.

Innenriksministeren advarte om risikoen for flere angrep fra enkeltpersoner som den 17 år gamle afghaneren som mandag ble skutt og drept av tysk politi etter å ha angrepet tilfeldige togpassasjerer med øks og kniv. I følge øyenvitner skal han ha ropt “Allahu Akbar” under angrepet. Tre personer ble alvorlig skadet og flere andre fikk mindre skader. Kort etter offentliggjorde terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) en video, hvor 17-åringen – som kom til Tyskland som såkalt enslig, mindreårig asylsøker for et år siden – sier at han vil utføre et selvmordsangrep.

– Soldater fra IS vil ramme vantro i deres hjem, deres byer og på flyplasser, lyder 17 åringens budskap.

– Som flere EU-land, som hele EU, er Tyskland også mål for internasjonal terrorisme. Derfor er situasjonen alvorlig, sa Maizière på en pressekonferanse og la til at tysk politi den siste tiden har avverget hele 11 terrorangrep, ti av dem på tysk jord.

Saken oppdateres fortløpende.