Aktuelt

IS offentliggjør videoklipp med enslig, mindreårig økseterrorist

- Soldater fra IS vil ramme vantro i deres hjem, deres byer og på flyplasser, sier den enslige, mindreårige økseterroristen på et videoklipp terrororganisasjonen har offentliggjort.

Terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) har offentliggjort et videoklipp med den 17 år gamle afghaneren som ble skutt og drept av tysk politi etter å ha angrepet togpassasjerer med øks og kniv.

Den 17 år gamle, enslige mindreårige asylsøkeren.

Den enslige, mindreårige 17-åringen.

På videoen sier 17-åringen – som kom til Tyskland som såkalt enslig, mindreårig asylsøker for et år siden – at han vil utføre et selvmordsangrep.

– Soldater fra IS vil ramme vantro i deres hjem, deres byer og på flyplasser, lyder 17 åringens, som altså kom til de vantros kontinent som flyktning, budskap i følge nyhetsbyrået Reuters.

17-åringen angrep mandag tilfeldige passasjerer på et tog i den tyske delstaten Bayern. I følge øyenvitner skal han ha ropt “Allahu Akbar” under angrepet. Tre personer ble alvorlig skadet og flere andre fikk mindre skader.

Delstatens innenriksminster Joachim Herrmann har bekreftet at politiet har funnet en håndtegnet IS-flag på 17-åringens rom hos fosterfamilien han ble plassert hos etter ankomst til Tyskland. Asylsøkeren blir beskrevet som troende muslim, men ikke på noen måte radikal. Han skal ha hatt arbeid som praktikant i et bakeri, hvor han i følge tyske medier hadde utsikt til en lærlingeplass.

Politiet har også funnet et avskjedsbrev 17-åringen har skrevet til sin far. I brevet skriver han blant annet om «muslimers liv» og oppfordrer dem «sette seg til motverge». I tillegg er det funnet en beskjed hvor han oppfordrer muslimer til å bevæpne seg.