Religion (nyhetssøk)

Islam Nets venn bannlyses i Bangladesh

Har du hørt om «Freds-TV»? Det høres jo fortreffelig ut, ja, rent ut saliggjørende. Mannen bak «Peace TV» har sine inderlige venner på Høyskolen i Oslo og Akershus, hos Islam Net. Sistnevnte arrangerer årlig den såkalte «Fredskonferansen». Neppe tilfeldig at «fred» er et populært begrep i de ekstreme rekkene. Manipulasjonen går dog ikke hjem hos politisk ledelse i Dhaka. Den forbyr på Zakir Naiks Peace TV etter terrorangrepet i hovedstaden. «Fredsengelen» til Islam Net anses – med rette – å inspirere til vold og drap.

Vi har fulgt Zakir Naik, inder, gjennom flere år. Vi har blant annet vist hvorfor han er blitt utestengt fra både Canada og Storbritannia.

Zakir Naik har spredd sitt totalitære budskap til hundrevis av millioner.

Zakir Naik har spredd sitt totalitære budskap til hundrevis av millioner.

Her er noen uttalelser som medførte innreisenekt til disse to landene i 2010: ”Enhver muslim bør være en terrorist.” (…). ”Hvis han (Osama Bin) terroriserer terroristene, hvis han terroriserer terroristen America, fordi USA er en terrorist, så støtter jeg han.” Naik har også påstått at det er “åpenbart” at George Bush stod bak terrorangrepet mot Tvillingtårnene. Han mener også at frafalne muslimer skal straffes med døden.

Tidligere denne måneden drepte fem terrorister i Dhaka 22 sivile og to politibetjenter. Terroristene angrep en kafé og tok vestlige gjester der som gisler. Igjen fikk vi servert historien om terrorister som var helt normale, og høyt utdannede. Det er da også påvist at både velstand og utdannelse er typiske trekk ved ekstremister, både av den jihadistiske og salafistiske karakteren.

Islam Net er en slik gruppe. De fremmer kontinuerlig en fascistisk samfunnsmodell, kalifatet. I sitt arbeid for å nå dette kalifatet er Zakir Naiks budskap flittig brukt. Naik er en av Islam Nets viktigste ideologer  Som Fahad Qureshi har formulert det:

Dr. Zakir Naik, mashaAllah (en velsignelse, min merknad), er en av de som har styrket islams da’wah aller mest i nyere tid. Flere hundre millioner av mennesker har fått vite om islam gjennom Shaykhens arbeid for islam.

Ja, sistnevnte er helt riktig. Regjeringen i Bangladesh vil stanse Naiks Peace TV i å nå ut til unge i landet. Regjeringen mener budskapet til Naik fører til ekstremisme, melder BBC.

The government’s decision comes amid fears that hardline views on the channel could radicalise youth.

A preacher on the channel, Zakir Naik, denied allegations his words could have inspired the attackers.

Gunmen killed 22 people when they stormed the Holey Artisan bakery in Dhaka earlier this month.

Bangladesh’s Information Minister Hasanul Haq Inu said that «administrative steps» would be taken towards the banning of the channel.

Naik sender sitt budskap ut fra Dubai 24 timer i døgnet på flere språk, også engelsk.

Også vennene til Islam Net, de saudiskinspirerte og -sponsede kreftene i Alnor-moskeen i Tromsø, ytrer varm støtte for Naik.  Ja, det er litt av noen krefter som har etablert seg dypt i vårt samfunn mens politikerne sov tornerosesøvnen. De snorker forøvrig fremdeles.