Aktuelt

Ropte Allahu Akbar før angrep

Bayerns innenriksminster Joachim Herrmann bekrefter opplysningene om at en 17 år gammel, såkalt enslig mindreårig asylsøker angrep tilfeldige togpassasjerer med øks. Tre er alvorlig skadet og 17-åringen, som skal ha ropt Allahu Akbar under angrepet, er skutt og drept av tysk politi.

En 17 år gammel, enslig mindreårige asylsøker fra Afghanistan angrep tilfeldige passasjerer på et tog i den tyske delstaten Bayern. I følge øyenvitner skal afghaneren ha ropt «Allahu Akbar» da han angrep togpassasjerer med øks, før han ble skutt og drept av tysk politi. Tre personer ble alvorlig skadet og flere andre har fått mindre skader etter angrepet, melder Jyllands-Posten.

Delstatens innenriksminster Joachim Herrmann bekrefter drapet og opplyser at den afghanske 17-åringen kom til Tyskland som flyktning og har bodd i en fosterfamilie i byen Ochsenfurt.

Det er fortsatt uklart om han handlet alene.

Myndigheder oplyser til dpa, at den unge gerningsmand gik til angreb på passagererne, der lykkedes med at alarmere togpersonalet. Personalet tog kontakt til politiet, der ved et tilfælde havde en aktionsstyrke tæt ved gerningsstedet.

Den unge gerningsmand flygtede ud af vognen. Politiet satte efter den 17-årige, der blev skudt og dræbt under jagten.

– Kort efter ankomsten til Würzburg angriber en mand passagererne med en økse og en kniv, siger en talsmand for politiet ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Gerningsmanden var i stand til at forlade toget, hvorefter politiet jagtede ham. Under jagten skød og dræbte de ham, siger talsmanden.