Terrorisme og ekstremisme

IS forbereder en bølge av terrorangrep under fotball-EM

Europamesterskapet i fotball 2016 arrangeres til sommeren i Frankrike. Den til vanlig lite taletrengte sikkerhetssjefen i Frankrike advarer nå mot en rekke planlagte IS-terrorangrep under arrangementet, melder Die Welt.

Mens vi enda ikke vet hva som skjedde med passasjerflyet med 66 personer ombord, som var på vei fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris til den internasjonale flyplassen i Kairo, da det plutselig forsvant fra radaren tidlig torsdag morgen lokal tid, så kommer lederen for sikkerhetstjenesten i Frankrike, Patrick Calvar, med en ny kraftig advarsel: Fotball-EM i Frankrike i juni er et nytt terrormål for IS. Calvar har gitt opplysningene til forsvarskomiteen i parlamentet, melder Die Welt.

Strategien skal blant annet være å utplassere eksplosiver på steder med store folkemengder, f.eks. steder med storskjermvisninger. Poenget er å skape mest mulig frykt. Presidenten for den tyske sikkerhetstjenesten har likeledes advart at EM er et særlig attraktivt mål.

EM i Frankrike starter 10.juni og mer enn 2,5 millioner besøkende er ventet.

Frankrike er et av de mest terrorutsatte landene i Europa og det er kjent at det planlegges nye angrep. Ifølge Calvar har IS ressurser til å gjennomføre en rekke angrep, og det er beregnet at 645 personer fra Frankrike befinner seg i Syria eller Irak. 400 av disse regnes som stridende.

Frankrike har nå besluttet å utvide unntakstilstanden med to måneder. Det er tredje gangen etter terrorangrepene i november at parlamentet forlenger unntakstilstanden. Denne gangen til slutten av juli. Dermed favner de også sykkelløpet Tour de France som starter 2.juli i Mont-Saint-Michel.

Fotball-EM i Frankrike til sommeren er et nytt mål for terrorangrep fra IS

Fotball-EM i Frankrike til sommeren er et nytt mål for terrorangrep fra IS

Bilde: em france 2016

Die Welt