Terrorisme og ekstremisme

Sivile mål i Stockholm

Sikkerhetspolitiet i Sverige (Säpo) har fått informasjon fra den irakiske sikkerhetstjensten om at syv-åtte IS-terrorister skal ha tatt seg inn i Sverige for å utføre terror mot sivile mål i Stockholm.

Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) sier at de jobber med informasjonen om terrorvarslet de har mottatt fra den irakiske sikkerhetstjensten.

– Jeg kan bekrefte at vi arbeider intensivt med informasjonen vi har fått. Vi har ikke kunnet bekrefte den ennå, sier Säpos pressekontakt Simon Bynert til Expressen.

Irakisk sikkerhetstjeneste har meldt at syv-åtte IS-terrorister skal ha tatt seg inn i Sverige. Planen skal være å utføre terror mot sivile mål i Sveriges hovedstad, Stockholm.

Säpo og andre har vurdert informasjonen å være av en slik art at den ikke kan overses.

– Informasjonen tas på ekstremt stort alvor innom Sikkerhetspolitiet. Det er ikke vanlig med denne type informasjon, oppgir en kilde til Expressen.

Når informasjonen ble mottatt vil ingen si noe om, men allerede i går skal representanter fra Säpo ha reist til Irak for å få mer informasjon. Svenske medier stiller spørsmål ved denne reisen, siden IS-terroristene allerede skal være i Sverige.

Säpo vil heller ikke si noe om noen er pågrepet eller mistenkt i saken.

Likevel har Sverige valgt å ikke høyne trusselnivået, men er i det man kaller «kriseberedskap».

Verken det svenske Forsvaret eller den nasjonale operative politiavdelingen NOA vil gi noen informasjon offentlig.

Politiet ber alle om å rette seg etter politiets instrukser og anbefalinger.

Sverige er satt i kriseberedskap etter informasjon om mulig terror i Stockholm

Sverige er satt i kriseberedskap etter informasjon om mulig terror i Stockholm

Expressen.se