Mediekritikk

Hva med å bruke noen av lisenspengene på å koble seg til internett?

– Britisk satireblad utlyser konkurranse i Erdogan-fornærmelser, hoier NRK og sikter til The Spectator. Statskanalen er Norges største og best finansierte mediehus, og derfor er de naturligvis så velinformert at de vet saker og ting som ingen andre vet. Resten av verden tror nemlig at the Spectator er et…

– Britisk satireblad utlyser konkurranse i Erdogan-fornærmelser, hoier NRK og sikter til The Spectator.

Statskanalen er Norges største og best finansierte mediehus, og derfor er de naturligvis så velinformert at de vet saker og ting som ingen andre vet. Resten av verden tror nemlig at the Spectator er et politisk konservativt uketidsskrift. Det ble første gang utgitt i 1828, hvilket gjør det til det eldste engelskspråklige magasinet som fortsatt utgis.

Eller som det heter i Store norske leksikon – bare et tastetrykk unna:

Et politisk og allmennkulturelt uketidsskrift, grunnlagt 1828 i London, hvor det fremdeles utkommer. Det representerer en uavhengig liberalisme.

Eller Wikipedia – også et tastetrykk unna:

The Spectator er et britisk konservativt magasin som utgis ukentlig. Magasinet ble første gang utgitt 6. juli 1828.[1] Det er for tiden eid av Barclay brothers, som også eier The Daily Telegraph. Magasinet omhandler i hovedsak politikk og kultur. Vanligvis tar bladet et høyre-sentrum, konservativt redaktørlinje, selv om noen av bidragsyterne som f.eks. Frank Field og Martin Bright skriver fra et mer venstrevridd ståsted.

Men nyhetstaben på Marienlyst har kanhende ikke internettforbindelse?

NRKNRK oppgir imidlertid at kilden er NTB, men ingen av de andre mediene som baserer seg på den samme nyhetsmeldingen – som Dagbladet og Journalisten.no – har oversatt NTBs «ukeblad» til «satireblad». Det må NRK ha funnet på helt av seg selv.

Ja ja, om man ikke er særlig velinformerte og ikke gidder å sette seg inn i det man skal skrive om – og det skulle da også bare mangle: tross alt snakker vi et konservativt magasin som, huff og gru, attpåtil tillater seg å drive med krenkerier såvel som karikaturtegneri her! – så er man i alle fall kreative i NRKs nyhetsredaksjon.

Riktignok ikke så kreative at man er i stand til å forestille seg noe slikt som at et seriøst tidsskrift ville finne på å slå et slag for ytringsfriheten ved å lage karikaturer av den/de som angriper den, men likevel…