Integrering og integreringspolitikk

Europa: Drept fordi han manglet respekt for profeten

Kioskeieren Asad Shah i Glasgow ble knivstukket til døde påsketider. Fire timer før drapet sendte han en hyggelig påskehilsen til sine medborgere på sosiale medier. Mannen som drepte Shah, sier nå at det ikke var påskehilsenen som utløste drapet, men at Shah ikke respekterte profeten og selv utgav seg for…

Kioskeieren Asad Shah i Glasgow ble knivstukket til døde påsketider. Fire timer før drapet sendte han en hyggelig påskehilsen til sine medborgere på sosiale medier. Mannen som drepte Shah, sier nå at det ikke var påskehilsenen som utløste drapet, men at Shah ikke respekterte profeten og selv utgav seg for å være profet. Shah tilhører ahmadiyya-minoriteten, og det hele fremstår som å være tatt ut av en pakistansk dagsavis.

Drapet på den meget godt likte Shah vakte sterke reaksjoner blant naboer og venner i Glasgow. Shah får de aller beste menneskelige skussmål, kunne vi berette rundt påsketider etter drapet.

Det ble ikke oppgitt hvem som var drapsmannen, annet enn at han også er muslim. I dag får vi navnet, Tanweer Ahmed på 32 år fra Bradford i England. Hvordan han endte opp i skotske Glasgow denne dagen sies det ikke noe om. Men Ahmed hevder nå via sin advokat at han ikke drepte Shah grunnet påskehilsenen, men fordi Shah «ikke respekterte profeten Muhammed».

Familiefaren Asad Shah.

Familiefaren Asad Shah.

I går ettermiddag kom Ahmed med en uttalelse via advokaten sin, som The Independent omtaler som «svært uvanlig». Vel, dette er ikke uvanlig i Pakistan, slik jeg kjenner landet, og ettersom Pakistan har tilvandret Europa, så er dette kanskje ikke annet enn forventet. Ahmadiyyaene vet også her at de er en minoritet ansett som ikke-muslimer av sunniene og sjiaene. Ved å «opptre som muslimer», som det heter i Pakistans lovverk, begår de blasfemi. De er altså juridisk definert som ikke-muslimer. I Pakistan går blasfemi og dødsstraff som kjent hånd i hånd. Bare spør Afsar Mehtab i Islamsk Råd, han som er tilhenger av Tahir ul-Qadri, mannen bak blasfemiparagrafen.

Ahmeds uttalelse er som følger:

Later on Wednesday afternoon, he issued a highly unusual statement through his lawyer, John Rafferty, where he said he killed Mr Shah because he «disrespected» the Prophet Muhammad and «claimed to be a Prophet» himself.

The statement said: «This all happened for one reason and no other issues and no other intentions.

«Asad Shah disrespected the messenger of Islam the Prophet Muhammad peace be upon him. Mr Shah claimed to be a Prophet.

«When 1400 years ago the Prophet of Islam Muhammad peace be upon him has clearly said that ‘I am the final messenger of Allah there is no more profits or messengers from God Allah after me.

«‘I am leaving you the final Quran. There is no changes. It is the final book of Allah and this is the final completion of Islam’.

«‘There is no more changes to it and no one has the right to claim to be a Prophet or to change the Quran or change Islam.’

«It is mentioned in the Quran that there is no doubt in this book no one has the right to disrespect the sayings of the Prophet Muhammad peace be upon him and no one has the right to disrespect the Prophet of Islam Muhammad Peace be upon him.”

Men hva er det Shah har sagt som tilsier at han ikke respekterer profeten? Ahmed kommer ikke med noe konkret. Jeg finner ikke annet enn at svaret er at det er nok at Shah var en ahmadiyya og slik mener selv at han er muslim. Eller så var det kombinasjonen ahmadiyya og en påskehilsen til de kristne.

Amhed mener videre at han egentlig begikk en god gjerning. Hvis ikke han hadde drept Shah, vel, da hadde andre gjort det og langt flere kunne blitt drept.

«If I had not done this others would and there would have been more killing and violence in the world».

Ahmed benekter altså at drapet er knyttet til påskehilsenen.

«I wish to make it clear that the incident was nothing at all to do with Christianity or any other religious beliefs, even although I am a follower of the Prophet Muhammad peace be upon him I also love and respect Jesus Christ.»

 Ja, hvis du elsker og respekterer Jesus, Ahmed, da må man virkelig kunne slå fast at dine kunnskaper om “verdens første pasifist og hippie” er mer enn magre.

Dette kan bli en sirkusrettssak – tatt rett ut av Lahore High Court, der jeg selv har overvært rettssaker mot ahmadiyyaer anklaget for blasfemi. Det er nok å oppsøke nærmeste politistasjon og påstå at din ahmadiyya-nabo har fornærmet profeten, ta med et par «vitner», og den anklagede er mer eller mindre satt sjakk matt fra første sekund.